.

Създадоха летящ велосипед

Създадоха летящ велосипед
Снимка: Dreamstime

Бяха нужни три компании в Чехия, за да направят прототип на електрически велосипед, който може да лети, съобщи в. „Daily mail“. Засега колелото все още е в развоен етап. То се контролира с помощта на дистанционно, но създателите му се надяват, че след време ще могат да го управляват.

 

 

За да може да бъде пуснато на пазара и да се ползва от потребителите, батериите на летящото колело трябва да бъдат усъвършенствани. Засега велосипедът може да лети едва 5 минути, след което батериите трябва да се заредят наново. Това прави придвижването на по-големи разстояние невъзможно.

 

Учените твърдят, че капацитетът на батериите се удвоява на около 10 години и в бъдеще той ще бъде достатъчен, за да може летящото колело да се използва за спорт, туризъм и свободно предвижване.

 

Рамката на велосипеда прилича на малък мотоциклет, като съм нея са добавени шест перки, които се задвижват с помощта на шест двигателя, захранвани с електрически батерии. Понеже апаратът е доста тежък – 95 килограма, той се управлява трудно.

 

В сегашното си конфигурация велосипедът може да лети, само ако велосипедистът не е повече от 73 килограма.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Anonymous745
преди 10 години
4
1
!
Отговори
Пълна глупост...
Страница 1 от 1