.

Тийнейджърски хороскоп [част първа]

Тийнейджърски хороскоп [част първа]
Снимка: Dreamstime

Овен


 

В началото на учебната година ще зарадвате не само родителите, но и учителите си с проявите на съобразителност, бърза мисъл и отговорно отношение към задачите. Отрицателният ефект на тази ситуация е, че училището много бързо може да ви омръзне, да ви стане скучно. По-малките ученици ще са много по-старателни от по-възрастните си приятели, но пък и много по-упорити и настоятелни в желанията си. Както за едните, така и за другите е валидна препоръката, че трябва да се съобразяват с правилата и да се въздържат от прояви на инат. Те няма да доведат до нищо друго освен до поредната порция наказания. В училище почти непрекъснато ще заемате ролята на негласно утвърдени лидери, но и с тази позиция не бива да злоупотребявате. Опитите да манипулирате съучениците си ще ви създаде и неприятели, и неприятности. Имайте пред вид, че родителите ви едва ли ще толерират проявите на прекалена самостоятелност, независимо че вие вече се чувствате достатъчно големи и търсите оригинални начини за изява.

 

Телец

 

Колкото по-есенно и по-тъжно става времето на вън толкова по-спокойни даже лениви ще ставате вие. По-малките ученици са изпълнителни, а по-възрастните им събратя – тихи, кротки, но... и потайни. Нито в училище, нито у дома ще усетят веднага какви поразии сте направили, а вие, каквито сте хитри, веднага ще обясните, че това се е случило мноооооого отдавна и ще се измъкнете от наказанията. За щастие през октомври здравословното ви състояние ще е стабилно. Което съвсем не значи, че ще присъствате редовно в часовете. Особено ако вече сте в групата 10-12-ти клас. И това няма да е заради неученолюбивост, а заради липса на интерес. Ако искате да се спасите от скуката заемете се с организаторска дейност. Дайте воля на фантазията си и измислете мероприятия, които биха заинтересували съучениците и приятелите ви. Така хем ще си уплътните времето, хем ще придобиете популярност, което пък ще ви избави от мисълта, че никой не ви обича и не се интересува от вас. Дето се казва – с един куршум, два заека.

 

Близнаци


 

Започнала-не започнала учебната година и на вас ви щъкната хиляди идеи как да проявите характер и как да разигравате всички около себе си. И това се случва не защото сте лоши по характер, а защото сте неспокойни и жадни за новости и разнообразие. Умирате си от желание да се срещате с нови хора и да споделите всяко свое преживяване. При това споделянето представлява едно дълго, подробно и цветисто словоизлияние, което може да предизвика съмнения за реалността си дори у най-доверчивия събеседник. Не прекалявайте, за да не ви обвинят, че лъжете. Вие разбира се не лъжете, просто си тренирате фантазията. Има и по-добър начин за тренировка – вземете лист и молив и сътворете няколко фън-фика. Така хем ще си развихрите въображението, хем ще създадете нещо полезно. Не се дръжте нахално в училище и не се впускайте в безкрайни спорове с учителите. Такова поведение крие много опасности, особено за учениците от по-горния курс. Да не се получи така, че настоявайки на своето да загубите и онова, до което вече сте се доко`пали.

 

Рак


 

Особено внимателни трябва да сте през октомври по отношение на здравето си. Времето е променливо, а вие сте чувствителни и не се учудвайте, ако несъобразявайки облеклото си с външните температури станете жертва на настинка или на вирусна инфекция. Неприятното, когато сте болни е не само, че се чувствате зле, но и че ставате безкрайно капризни и мрънкащи. Този елемент от заболяването е много по-труден за околните, отколкото самият факт, че сте болни. Със започването на учебната година може да изникнат и други непредвидени, но преодолими проблеми и те са свързани с подмолния ви егоизъм. Проявете малко повече щедрост към приятелите и съучениците си, не се сърдете, когато ви взимат вещите или ви искат нещо на заем. Ще бъде неприятно, ако ви го върнат повредено, но пък заслужава ли си да страдате заради една линийка или гумичка? Малките ученици може да имат затруднения с точните науки, а по-големите – с разпределението на времето. Споделете с родителите си, потърсете мнението им - прекрасно знаете, че винаги можете да разчитате на тях.

 

Снимки: Dreamstime


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...