.

Колко време прекарваш с родителите си?

Колко време прекарваш с родителите си?
Снимка: Dreamstime

Колко от вас имат навика да вечерят със семейството си? Често ли ви се случва да сте у дома заедно с родителите си и да си разказвате какво ви се е случило през деня, докато хапвате? В доста филми това е традиция, на която хората държат, в България обаче тя така и не се е наложила сред повечето семейства. При нас е нещо напълно нормално децата да ги няма по време на вечеря, родителите да ядат навън или нещо набързо. По този начин обаче се губи домашният уют и комуникацията между младите и възрастните.

 

 

Статистиката показва, че семействата прекарват все по-малко време заедно, като над 50% от членовете им рядко говорят помежду си, хранят се или гледат телевизия в компанията на останалите, пише в. „Daily Express“.

 

В днешно време хората имат натоварен начин на живот и искат да прекарат малкото си свободно време насаме със себе си, като 16% от анкетираните се затварят в стаите си и не комуникират с никой от семейството си. Домът е отражение на начина на живот, който водим. В последно време е напълно нормално у дома да има повече екрани, отколкото хора, а членовете на семейството да прекарват времето си насаме или във виртуалния свят. Съвременният начин на живот оказва влияние върху домашното ни битие - семействата все по-рядко сядат заедно на масата или пред телевизора, като най-често извинението им е, че са прекалено уморени и имат нужда от тишина и спокойствие.

 

Според специалистите макар да прекарват по-малко време с останалите членове на семейството, хората са щастливи, когато си купуват нови предмети за дома.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...