.

Как да направите деня си по-добър - част 2

Как да направите деня си по-добър - част 2
Снимка: Dreamstime

Днес продължаваме със съветите, които са способни да направят деня ви ако не перфектен, то поне с една идея по-добър и ползотворен. А ето и днешната порция от препоръки:

 

Не приемайте нещата прекалено сериозно

 

Каквото и да се случи, не го приемайте прекалено сериозно. Изкарали сте слаба оценка, скарали сте се с майка си или приятел, запомнете, че всяка ситуация има решение и не е нужно да се отчайвате и да я преживяваме толкова тежко. Когато имате подобна ситуация просто се запитайте: "Това ще има ли значение след година?". Поглеждайки в бъдещето ще осъзнаете, че настоящият проблем е незначителен и скоро ще се превърне в минало, за което не си заслужава да пилеете емоциите и времето си. Съсредоточете се върху позитивните неща, устойчиви на времето.

 

 

Пребройте до 10, преди да избухнете

 

Осъзнаваме, че колкото и да сте позитивни, няма как някой ден да не се стигне до конфликтна ситуация. Каквото и да се случи обаче, не бързайте да се отдадете на емоциите си. Преди да кажете каквото и да било, а още повече преди да избухнете, пребройте до 10. Знаем, че звучи тривиално, но може би е такова, именно защото работи. Дайте време на умът ви да реагира и да вземе правилното решение. Броейки до 10 ще имате възможност да осъзнаете реалната ситуация и ще се предпазите от недообмислени действия.

 

Намерете начин да зарадвате някого

 

Един от най-ефективните и 100% работещи начини да направите деня си по-добър е като зарадвате някого. Може би не разбирате, но истински щастливи сте, когато осъзнаете, че сте способни да носите щастие за другите. Когато видите искрящите от радост очи на човека, който сте зарадвали, няма как да не се заразите от него и да направите деня си по-добър. Колкото по-често изненадвате останалите, толкова по-често те ще изненадват вас и така че бъдете абсолютно сигурни, че денят ви ще бъде прекрасен.

 

Вгледайте се и оценете малки неща

 

Препускайки през множеството задачи, които имаме, забравяме да се вгледаме в малките неща, които ни правят щастливи. Поставете си за цел да наблюдавате останалите. Усмихнете им се и позволете да ви отвърнат със същото. Вижте росата в цветята или просто ясното синьо небе. Каквото и да изберете, сигурни сме че отърсвайки се от днешния ден и поглеждайки нещата, които не забелязваме на пръв поглед, ще подобрите настроението, а също и деня си.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...