.

Месечен хороскоп за тийнейджъри [част първа]

Месечен хороскоп за тийнейджъри [част първа]
Снимка: Reuters

Овен


Енергични сте много. И напористи, и уверени в себе си... даже самоуверени, може да се каже. Но в същото време своенравни и прибързани. През този месец, за ваш късмет, ще ви включат в някакво състезание, където ще имате възможност да избълвате като цунами всичката си енергия. Що се отнася до материала в училище, там положението изобщо няма да е от най-добрите. Нещата не ви се получават, защото сте много нетърпеливи. Някои предмети като литературата, историята и географията, например, се усвояват бавно и методично. С едно прочитане нищо не става, а вие се нервите. Не се съмнявайте, че родителите ще ви напомнят какви задължения имате. Не е желателно да им повишавате тон и да се разправяте дълго и протяжно. В крайна сметка, вие ще сте губещата страна. Ситуацията с гаджето също може да се окаже критична. Което не означава, че трябва да се държите грубо и невъздържано. Не правете онова, което не бихте искали да сторят на вас.

 

Телец


Хубаво е, че сте самостоятелни и постоянни, но инатът ви хич не е хубав. Решите ли да направите нещо (дори да е най-голямата глупост) няма земна сила, която да ви разубеди. През този месец ще трябва да положите доста усилия и да докажете не веднъж, че сте трудолюбиви и целенасочени. Всичките ви приятели ще имат нужда от помощ – кой за тест, кой за усвояване на някой труден урок по химия или физика. За да не закъсате с вашите си уроци, като си знаете колко сте мудни, трябва да разпределите времето много точно. Между другото, ще ви потърсят за помощ и хора, които не са в групата на най-близките ви приятели. С тях може да работите на бартер. С практически проекти, които имат повече детайли, изискват повече старание и са по-сложни за изпълнение се занимавайте в почивните дни, при това самостоятелно или най-много в компанията на един приятел(ка). Уважавайте чуждото мнение и ако не го разбирате, вместо да се цупите, помолете да ви го обяснят.

 

Близнаци


Стремежът към разнообразие и нови преживявания ще ви създаде проблеми през този месец. Първо с приятелите, а след това с родителите. Общителни сте, търсите непрекъснато нови контакти и заради случайни познати обръщате гръб на верните си приятели. Не се учудвайте, че и те ще започнат да ви отбягват. И по-лошото е, че не осъзнавате грешките си – дори да ви кажат, че нещо не е добре, вие пак си настоявате на своето. Разправиите у дома пък ще са свързани с това, че ви мързи да си оправяте стаята, че всичко е разхвърляно навсякъде и че никога нищо не можете да намерите. Търсенето на тетрадка, учебник или нещо друго сутрин рано преди училище и споровете с майка ви „къде е нещото и защо го няма” едва ли са от най-здравословните занимания. Защо не се опитате да прочетете някоя книга? Ще бъде нещо ново и със сигурност ще ви хареса.

 

Рак

Снимка: Dremstime


Вие живеете в собствения си свят. Обичате приятелите си, отзивчиви сте към нуждите им, помагате, когато се налага, но в същото време сте прекалено чувствителни към всичко и най-вече към критиките и забележките. Щом някой ви се скара или се държи с вас по-остро сте в състояние да се затворите в себе си, да си страдате мълчаливо и да обвинявате целия свят за „нещастията” си, но не и да помислите дали в казаното няма поне капка истина. През този месец заниманията в училище ще изискват доста старание, което не ви липсва, но заради навика ви да се изолирате ще имате проблеми с учителите. Склонни сте да избягате от час или да „отсвирите” даден предмет само защото учителят не ви е симпатичен или (според вас) има претенции, противоположни на личното ви мнение. Лошо! Пропускайки един урок съвсем няма да разберете следващите. Но вече е време да разберете, че учителите също са хора, също имат слабости и също правят грешки. Споделете с родителите какво ви мъчи. Чуйте коментара им. Опитайте се да разберете за какво става дума, вместо да се правите на интересни и да се държите като „ущипЪнЪ гУспоЙцЪ”.

 

Снимки: sxc.hu

 

Втората и третата част от хороскопа четете тук и тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...