.

Честит Хелоуин! Готов ли е твоят костюм за най-страховития празник в годината?

Честит Хелоуин! Готов ли е твоят костюм за най-страховития празник в годината?
Снимка: Dreamstime

Днес жителите на Америка /а и не само те!/ отбелязват „най-страшния“ празник в годината – Хелоуин. Повечето витрини на магазините и домовете са украсени с присъщите символи на празника – изряза от тиква глава със запалена свещ в нея, паяжини, паяци, черепи, скелети и пр., от няколко дни. С наближаването на вечерта децата започват да обикалят къщите на хората и да ги питат: „лакомство или номер?“. Повечето семейства са се приготвили с купища бонбони, но тези, които нямат, трябва да изпълнят номер, с който да забавляват малчуганите.

 

 

Хелоуин е празник, за който хората старателно се приготвят. Честването му е въведено в САЩ от ирландските имигранти, в чиято родина този празник се губи в дълбините на вековете. В основата му стои езическото поверие, че в тази нощ душите на мъртвите се завръщат в своите домове, за да взема своя дан във вид на храна.

 

На пазара има огромно разнообразие от костюми и маски, но като при всичко и тук има мода. Миналата година най-модерни бяха костюмите на Барак Обама и Мит Ромни, а тази година много хора искат да се маскират като супергероя Тор и героинята Катнис Евърдийн от „Игрите на глада“. Най-популярният избор на киноманите за Хелоуин са героите на Крис Хемсуърт и Дженифър Лорънс.

 

Разбира се, костюмите с образа на Човека-паяк, Батмат, Супермен, русалката Ариел, зомбита, вещици, пирати и вампири също се радват на популярност и са доста купувани от малки и големи. Децата имат интерес и към костюмите на героите от детските „Аз, проклетникът“, „Университет за таласъми“ и „Таласъми ООД“.


Снимка: Dreamstime

 

Домашните любимци също „празнуват“ Хелоуин. Те може да не знаят какво представлява празникът Хелоуин, но това не пречи на техните стопани да ги обличат с костюми. Преди няколко дни на площада „Томпкинс“ в Ню Йорк се състоя ежегодният костюмиран парад на кучета. Стотици четириноги от най-различни породи дефилираха пред жителите на мегаполиса, облечени със страшни костюми.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
wish.it
преди 10 години
0
0
!
Отговори
the_coolest_girl Толкова си права!! Не е български, но е християнски.
tHe_COolEst_GIrl
преди 10 години
0
5
!
Отговори
Cloud9, независимо, че Хелоуин не е български празник, не пречи да има още един доста приятен повод за празнуване, нали? ;)
Cloud9
преди 10 години
3
2
!
Отговори
Това е католически празник!Престанете да мислите за гримиране и маскиране.Ако толкова искате да се маскирате има сурва в някои региони.
Страница 1 от 1