.

Хороскоп за тийнейджъри [част трета]

Хороскоп за тийнейджъри [част трета]
Снимка: Dreamstime

Стрелец

 

То като си помислиш, една ваканция за какво ли може да стигне! Особено на такива любопитковци като вас. Последните няколко ваканционни дни, обаче, са особено важни, защото влизат в Новата година. Поразходете се още тук-там с приятели, поизгледайте някой и друг филм, поослушайте се за някоя и друга клюкинка и може да тръгвате на училище с абсолютната увереност, че за пореден път ще сте „всеобщ център на внимание” и любимци на всички. За учебния материал може изобщо да не се безпокоите. От пет урока може да знаете един, ама точно от него ще ви зададат въпроси. Виж, с тестовете работата е по-сложна. Успокоителното е, че на вас ви е достатъчно само да внимавате в час, за да се справите, но все пак не е вредно да поразгърнете учебниците и у дома.

 

Козирог

 

Дано сте се позабавлявали добре през ваканцията, дано сте отделили достатъчно време за игри и забавления по празниците. Вашата елха беше най-хубавата, нали? И вашите подаръци – също. Вие не се безпокоите, че отново тръгвате на училище. Вие учите старателно и последователно. Държите първенството и помагате на останалите. Бъдете по-внимателни с математиката и то с пространствените фигури. Не са ви ясни. Потърсете помощ, отидете на консултация. Прекрасно знаете, че не ви е приятно да получавате средни оценки, а в края на срока едва ли ще кандардисате учителите да ви изпитат повторно, тъй че... вземете мерки докато е време.

 

Водолей

 

За вас е ясно защо обичате ваканцията повече от всички останали. Защото тогава следвате само своите собствени правила. Може да продължавате по същия начин още няколко дни и може да си пожелаете през Новата година да имате повече свобода и повече възможности да развихряте фантазията си. Но сега, до края на януари е добре да оставите фантазията на заден план и да отдадете дължимото на уроците. Не че знаете по-малко от другите, не че не разбирате нещата, ама понякога толкова много дразните всички с ината си и лошата дисциплина, та учителите нарочно ви пишат несправедливо слаби оценки. Карайте го по-спокойно до края на срока, пък след това... ще видим.

 

Риби

 

Намечтахте ли се през тая ваканция, нагледахте ли се на фантазета и анимета? Дано да сте, защото останаха още само няколко дни. Дядо Коледа се постара с подаръците и вие намерихте в чорапчето изненада, а не картоф или въглен, нали? А и за Новата година имаше изненади под елхата... И как да няма, като сте толкова сговорчили, помогливи и ученолюбиви. Уроците по история, география, човеци, природи и други такива са ви като детска приказка, но виж, с чуждите езици и математиката имате малко проблеми. Не, защото сте глупави, в никакъв случай! Защото сте много разсеяни и вместо да слушате в час, плувате във въображението си. Отделете малко време на задачите, не са чак толкова трудни. Може би учителят не ви харесва, но и той е човек, не му се сърдете.

 

Първата и втората част от хороскопа четете тук и тук:

 

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...