.

Алиша Кийс напуска BlackBerry

Алиша Кийс напуска BlackBerry
Снимка: Reuters

Мнозина заслужено асоциират BlackBerry с потъващ кораб. Множеството финансови затруднения, които не успяха да бъдат преодолени дори с анонса новите устройства на компанията, както и обновената операционна система. Навлизането на умните устройства, големите екрани и най-важното липсата на физически клавиатури, като че ли успя да превърне компанията в, така популярния в последните дни, Титаник.

 

 

Разбира се какво би бил Титаник без красивата Кейт Уинслет? E, в BlackBerry не могат да се похвалят с нея, но пък за сметка на това преди близо година успяха да привлекат на борда си красивата, а и доста талантлива Алиша Кийс.

 

Певицата стъпи в компанията, заемайки поста криейтив директор. Явно обаче това тя не смята да дочака корабокрушението на BlackBerry и бързо се е качила на спасителна лодка, напускайки длъжността, считано то 30 януари 2014 година.

 

За близо година работа в компанията Кийс се постара да помогне до колкото е възможно. Тя организира няколко събития, участваше в не един от рекламните клипове и не до толкова успешно се опита да промотира компанията във фейсбук. Не особено успешно, тъй като беше заловена да пише в една от социалните мрежи през iPhone.

 

Въпреки приноса на певицата, компанията, така и не можа да се върне в играта. Тя неведнъж опита да продаде бизнеса си, с което също се провали. Това развитие доведе до множество съкращения, а съчетани с неуспеха на новите устройства Z10 и Q10, то годината определено се превърна в кошмар за всички от BlackBerry.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...