.

Тийнейджърски хороскоп [част трета]

Тийнейджърски хороскоп [част трета]
Снимка: Dreamstime

Стрелец


 

Ваканцията означава „свободно време”, а свободното време винаги провокира любопитството и разпалва жаждата ви за нови преживявания. Във ваша полза е да сте по-търпеливи, защото желанието ви да научите всичко и веднага или да направите каквото сте си наумили без да спазвате правилата може да ви вкара в неудобна ситуация. Да се получи така, че да постигнете целта си, обаче да не изпитате никакво удоволствие от крайния резултат. Ориентирайте нескончаемата си енергия към дейности, които са свързани с бъдещето ви. Не мислете за преживените неуспехи, мислете за онова, което бихте желали да се случи. Ако това ви е последната ученическа година е хубаво да изберете най-после насоката си на развитие, вместо да се задълбавате в самокритика и недоволство. Изборът на професия не е лесно занимание. Мислете за бъдещата си работа като за кутия с бонбони – от вън изглеждат по един начин, но когато ги опиташ усещането е съвсем друго. А за да си спестите здравословни неприятности, като например главоболие е добре да сте пестеливи и спрямо парите, с които разполагате. Покрай ваканцията, покрай училището, покрай подготовката на бала има още една мисъл, която непрекъснато се „върти” около вас и това е мисълта за любовта. Може би ще имате повече надежди, отколкото романтика или повече тръпка, отколкото нежност, но при всички случаи няма да е безразличие.

 

Козирог


 

Толкова сте концентрирани в заниманията си, че даже няма да усетите пристигането на април. Ще усетите по-скоро промяната на зимното с лятно часово време, защото ще ви принуди да промените алармата на телефона си. И бъдете любезни, все пак сте във ваканция, спрете я най-после тази аларма, не е нужно да събуждате целия блок и половиния квартал. Някои хора обичат да си поспиват и не са така работливи и целенасочени като вас. Естествено, че няма да се хвърлите изцяло в развлечения и забавления. Вие не можете да стоите без работа. Трябва ви нещо смислено и важно, за да се чувствате полезни и да сте добре. Ваканционните дни са изключително подходящи за справяне с всички „битовизми” – подреждане на стаята, преглеждане на дрехите, почистване на велосипеда. Времето ще става все по-хубаво и все по-дълго ще сте на вън. Та може ли да се ходи със смачкани дрехи, кални маратонки и мръсен велосипед. Някой друг може и да може, но вие – не. В училище ситуацията ще е твърде учудваща. От една страна мнението ви ще е винаги различно от общото, а от друга – всички ще ви търсят да им помагате или да обсъдят проблемите си с вас. В резултат от една страна ще ставате все по-популярни, от друга – тези които ви се противопоставят ще го правят още по-упорито. За по-малките ученици няма да е много приятно, но за завършващите ще е изключително полезно: съвсем на време ще разберете кои са истинските ви приятели и кои трябва окончателно да игнорирате. Така животът ви ще заприлича на бял лист, който ви предстои да запълните. А с какво ще го запълните зависи изцяло от вас. Нека да е с нещо хубаво, като думата „любов”, например. Тя обикновено е знак за добро начало.

 

Водолей


 

В началото на месеца съвсем изненадващо може да установите, че има хора, които са настроени враждебно, не желаят да контактуват с вас и не харесват поведението ви. Ще е свързано с ваканцията и с възможностите за по-широки контакти. Откритието няма да ви хареса, а и ще ви е трудно да си обясните причините – та вие сте едни такива добрички и услужливи! Една от причините е, че сте прекалено директни, понякога бъбриви, а като се разбъбрате не можете да пазите тайна. И „от дума на дума” разказвате неща, за които е било по-добре да си мълчите. Няма да е толкова трудно да промените така създалото се мнение аз вас. Просто повече слушайте и по-малко приказвайте. Това, разбира се, що се отнася до личните отношения. Когато ви изпитват е желателно да предприемате обратното действие, а именно да приказвате достатъчно и при това точно и ясно. Абсолютно сигурно е, че онези на които предстои завършване не само на учебната година, но и на ученическия живот изобщо вече са на ясно със себе си, избистрили са както желанията, така и начина за постигането им. Остава само да ги съчетаете с природните си таланти, да вкарате в действие потенциалните си възможности и след няколко месеца близките ви ще са свидетели на „чудеса”, а вие ще се радвате на поредното уникално постижение. Ако трябва да избирате между парите и любовта ще изберете любовта. За парите е важно просто да помните къде сте ги оставили, а в краен случай – за какво сте ги похарчили. Въпреки че не сте от най-суетните, в случай че след месец завършвате ще приготвите все пак една „сумичка” за абитуриентския бал. По-скоро за почерпка, отколкото за гиздосии, защото във вашето съзнание споменът е много по-важен от дрехата. Що се отнася до любовта, тя непрекъснато витае около вас. Може да я прогони само прекалената ви откровеност, така че пазете тайните си като златно съкровище и се радвайте на „момента”.

 

Риби

Когато имате възможност да се отделите от реалността, да намалите темпото, да се отдадете на нещата, които ви харесват и да разполагате със свободно време се променяте изцяло. Творческият ви потенциал нараства неимоверно, умът ви ражда всякакви креативни идеи, които при това можете успешно да реализирате. Един такъв месец е април и то именно, защото ваканцията и празничните дни го правят по-спокоен, по-романтичен и ви дава повече възможности за общуване с различни хора. Ще разполагате с достатъчно време, за да довършите разни започнати неща, които трябва да предадете до края на годината в училище – проекти, презентации, планове, есета, отговори на литературни въпроси. Трябва да ги направите, особено ако сте пред завършване или ще преминавате от начална към по-висока степен на обучение, в 5-ти клас. Така ще стабилизирате позициите си и ще си осигурите добър начален старт. За вас може да се каже, че сте „добри слушатели”. Умеете да „чувате” информацията и да говорите малко и точно. В това отношение срещите, разговорите, извън-класните занимания през април ще са ви много полезни. Ще си набавите информация, която ви липсва и благодарение на която с каквото и да се захванете ще го направите добре. Бъдещите абитуриенти едва ли ще имат някакви сериозни затруднения с подготовката на бала. И то не защото парите „им падат от небето”, а защото знаят какво искат и имат достатъчно фантазия, че да постигнат впечатляващ ефект с малко средства. Не оставяйте без внимание упоритите опити на някой да ви впечатли и да ви покаже, че сте нещо повече от привлекателни. Реагирайте благосклонно, пък било то и от любопитство. Кой знае... проявеното любопитство може да постави началото на нова любов!

 

Първата и втората част четете тук и тук:

 

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева

 

Снимки: Dreamstime


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...