.

Тронът от "Игра на тронове" гостува в морската ни столица

Тронът от
Снимка: outnow.ch

На 19 април /събота/ от 19 часа на входа на Морската градина официално ще бъде открито гостуването на Железния трон с участието на оркестъра на Военноморските сили. След церемонията той ще посрещне на летището Вечния огън, а един известен жител на Варна с имидж на лошо момче ще седне на Трона, за който в сериала се водят кървави и ожесточени битки на живот и смърт.

 

Тронът ще бъде в морската ни столица до 21 април /понеделник/. Всеки желаещ може да отиде и да го види или да се снима с него. Имайте предвид, че интересът към железния трон е огромен и пред него винаги има голяма опашка от чакащи фенове, които искат да си направят снимка за спомен. На снимките може да има само по един човек, като не се допускат домашни любимци.

 

Според легендата Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. Нужни са били 59 дни, за да може от хилядите мечове да стане трон. Назъбените ръбове и остриетата сочат в различни посоки и всяват страх у всеки, застанал до трона. Той е изкован от дъха на великия дракон Балерион Черния Ужас по поръчка на Аегон Завоевателя, който е покорил шест от седемте независими кралства на Вестерос.

 

Железният трон е изкован от хиляда меча на победите воини, които дъхът на дракона е разтопил. Според традицията, за да седне човек на Трона, задължително трябва да извърши предателство или убийство. Железният трон е висок над 2.20 метра и тежи 134 килограма. „Игра на тронове“ е един от най-известните и скъпите сериали в света за последните няколко години. Има и настолна игра, която също се радва на голям интерес. Сериалът е базиран на поредица от книги, наречена „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин. След като първата книга „Игра на тронове“ се появи на книжния пазар, продуцентите се свързали с автора и поискали да превърнат поредицата в кино сага. Мартин обаче отказал, защото трябвало да се изреже голямо количество материал, за да се вмести историята във филм. Затова избрал да стане на сериал.

 

Повечето актьори, участващи в сериала, не четат книгите, защото ако знаят какво ще се случи с героите им, може да променят актьорската си игра.

 

„Игра на тронове“ има 54 награди и 105 номинации. Новият сезон започна на 7 април /понеделник/.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
YSMF
преди 10 години
0
2
!
Отговори
Ще седна и аз на трона да видите, че има и по - страшни хора от Джофри.
Страница 1 от 1