.

С какво ще запомним Световното? (+ снимки)

С какво ще запомним Световното? (+ снимки)
Снимка: Reuters

Победният гол и отмененият гол на финала

 

Германия и Аржентина изиграха добър финал, а победният гол на Марио Гьотце ще остане завинаги в спомените ни.

 

Да отбележиш решаващото попадение в най-важния мач във футбола е нещо, за което мечтае всяко хлапе. Можем само да предполагаме как се е чувствал играчът на Байерн, спирайки топката, за да я прати в мрежата миг по-късно.

 

Малко са хората, на които им е съдено да изпитат нещо подобно. Един от тях беше Гонсало Игуаин (макар и само за около 30 секунди), преди попадението му през първата част да бъде отменено заради засада.

 

Фред

 

Горкият човек. Изглежда несправедливо да обвиним само един бразилец, особено след мача с Германия, но слабата игра винаги прави най-силно впечатление в наказателното поле (собственото или чуждото).

 

На клубно ниво Фред бележи с прилично темпо, но един от най-сериозните проблеми на Селесао на мондиала беше почти пълната липса на каквато и да е острота в атака.

 

Попадението на Хамес Родригес

 

Може би познавачите ще протестират, ако заявим, че звездата на Хамес Родригес е изгряла именно на това световно, но със сигурност колумбиецът направи огромна крачка напред благодарение на играта си на мондиала.

 

Най-интересните и запомнящи се моменти от Световното първенство в Бразилия може да видите тук:

 

Играчът на Монако отбеляза няколко прекрасни гола, но най-добрият беше първият срещу Уругвай, когато Родригес овладя топката на гърди, обърна се и я изстреля мощно от воле.

 

Мирослав Клозе чупи рекорда на Роналдо

 

Както е тръгнало, Томас Мюлер скоро ще лиши Клозе от постижението му, но постижението на ветерана е забележително. Той има 16 попадения на световни финали, без никога да е бил суперзвезда. На клубно равнище таранът никога не е блестял чак толкова ярко, но затова пък е реализатор №1 в историята на световните първенства. При това той подобри рекорда на Роналдо пред очите на самия Феномен.

 

Хърватия повежда на Бразилия с автогол

 

След годините на очакване и трескавите последни месеци преди старта на мондиала, след протестите срещу провеждането му и документалните филми за социалните проблеми в Бразилия, след купищата материали, посветени на случилото се през 1950, 11 минути след началото на турнира домакините си отбелязаха автогол и се озоваха в ролята на догонващи срещу Хърватия.

 

Ужас се изписа по лицата на бразилските национали при мисълта какво може да им се случи, ако загубят този мач. Само ако знаеха какво ги очаква…

 

Контузията на Неймар

 

Травмата на голямата звезда на домакините винаги е голяма новина, особено когато става дума за счупен прешлен. Цяла Бразилия обаче буквално полудя след влизането на Сунига в гърба на Неймар.

 

Сцените преди финала бяха невиждани. Давид Луис показваше фланелката на Неймар по време на изпълнението на химните, сякаш ставаше дума за негов близък, починал наскоро, а не за контузен съотборник. Изглеждаше, че домакините си търсят извинения отрано. В крайна сметка усещането се оказа правдиво. 

 

Останалата част от статията четете в Gol.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
2
0
!
Отговори
И 10 секунди не съм гледал от него, на терена вече няма футболисти, а манекенки.
Страница 1 от 1