.

Как татуировката да не ти докара излишни здравословни проблеми

Как татуировката да не ти докара излишни здравословни проблеми
Снимка: thinkstockphotos.com

От години наред татуировките са изключително актуални особено сред тийнейджърите. Преди обаче да нарисуваш тялото си, трябва да знаеш няколко важни неща:

 

Не пренебрегвай безопасността – не си прави татус в някое мизерно студио, само за да спестиш някой друг лев, защото това може да ти изиграе лоша шега. Довери на препоръчан салон и татуист с диплома, опит и апаратура за стерилизиране на инструменти.

 

 

Примири се с цената – колкото по-голяма е татуировката, толкова по-скъпа ще е тя. Не е сега обаче моментът да пестиш пари, защото тази рисунка ще е на тялото ти до края на живота ти, освен ако не решиш да я премахнеш с лазер.

 

Риск винаги има – наистина трябва да отидеш при специалист, който държи на хигиената, защото замърсените инструменти могат да ти докарат хепатит, стафилококи и други зарази. Ако си от хората, които дават кръв няколко пъти годишно, при възможност не го прави до година след поставяне на татуировката. Първата седмица след направата на рисунката е възможно да се появи алергия заради използваното мастило, затова следете внимателно здравословното си състояние. Възможно е организмът ви да отхвърли мастилото.

 

Подготви кожата си – преди да отидеш да ти правят татуировка, трябва да избръснеш избраното място. След това няколко дни не бива да се обезкосмяваш там, защото кожата има нужда да зарасне. Попитай татуиста кога най-рано може отново да се обезкосмиш, ако има нужда.

 

Здравето е от значение – не си прави татуировка, когато не се чувстваш добре или наскоро си бил болен. Трябва да си здрав, за да може всичко да мине благополучно. Белите кръвни телца са ти нужни, за да помогнат на кожата са зарасне, а ако си болен, те ще се борят с вируса и няма да си свършат работата.

 

Избягвай слънцето – след като си си направил татуировка, трябва известно време да не показваш мястото на пряка слънчева светлина, защото мастилото, което е вкарано под кожата, ще избледнее заради ултравиолетовите лъчи. Ако това е невъзможно, слагай си слънцезащитен крем с фактор 50+.

 

Болка съществува – колко ще те боли зависи от мястото, което си избрал да си направиш татуировка. Колкото по-малко кожа и подкожни мазнини разделят иглата от костите и нервите, толкова по-болезнена ще бъде процедурата.

 

 

Татуировката може да бъде премахната – доста хора си правят татус, но след години искат да го отстранят по една или друга причина – пречи им на работата, омръзнал им е, създава им здравословни проблеми и т.н. Това не е невъзможно, но определено е доста неприятна процедура, защото се сваля цял слой кожа. Също така това удоволствие не е никак евтино. Затова, ако не си сигурен какво и къде искаш като рисунка, по-добре не си прави татуировка или нека бъде временна.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
angelche3
преди 9 години
2
3
!
Отговори
Ne mislq da si pravq ... ako neshto si imam himikal :D :D
Страница 1 от 1