.

За значението на красотата и защо е важно да харесваме себе си

За значението на красотата и защо е важно да харесваме себе си
Снимка: Reuters

Красотата днес се е в превърнала в някаква особена, завладяваща и покваряваща мания. Все повече хора са до толкова завладени от нея, че в името й вършат немислими деяния, чрез които всъщност посягат именно на нея. Днес, да бъдеш красив е по-важно от това какъв си или какъв искаш да бъдеш.

 

 

Проблемът всъщност не е в самата красота, защото тя намира най-различни проявления в нас. За съжаление обаче властващата в обществото ни представа за красиво, до толкова ни влия, че ние не можем или по-скоро не искаме да отворим очи. Приели сме изкуствено създадения образ на красиво, който все по-усилено си проправя път в нашите глави и успява да доминира в обществото.

 

За всеобща радост все още се намират хора, които осъзнават това и полагат усилия проблемът да бъде разрешен. Съществуват изключително много форуми по тази тема, в който хора, способни да разсъждава и мислят самостоятелно хвърлят неимоверни усилия в това да докажат на останалите, че няма нищо по-хубаво от естествената красота.

 

За съжаление обаче това не е достатъчно и мисълта понякога не е най-силното оръжие. Все пак има светлина в тунела, тъй като само преди дни видяхме един музикален клип, който е невероятна стъпка в решаването на проблема, защото хиляди момичета може би ще направят решаващата стъпка, подтикнати именно от него.

 

Става дума за новото музикално видео на певицата Колби Калиат — Try, което буквално превзе интернет, заради своето силно послание, отправено към жените и свързано с техния външен вид и представите на обществото за красотата.

 

В него може да видите, как 29-годишната носителка на наградата Грами, както и множество други жени, постепенно свалят своя грим, развалят прическата си, махат фалшивите мигли и показват своята естествена красота, убеждавайки всички, че най-важното нещо е вие самите да харесвате себе си, защото само тогава и другите ще са способни да го направят. Ето и самото видео:

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...