.

Кои са най-неподходящите подаръци за рожден ден

Кои са най-неподходящите подаръци за рожден ден
Снимка: freedigitalphotos.net

Случвало ли ви се е да сте поканени на рожден ден, но рожденикът да не ви е близък? Тогава започвате да се чудите какво да купите, просто защото не познавате добре вкуса на този човек. Опитвате се да е нещо, което ще се хареса на почти всеки, но това е доста трудна задача. Когато се допитате до по-близките приятели на този човек се оказва, че и те все още се чудят какво да вземат. Понякога хората избират съвсем неподходящи подаръци, просто защото се чудят какво да купят. Сега ще ви посочим какво никога да не купувате, дори да нямате никакви други идеи.

 

Дрехи. Това е доста личен подарък. Ако човекът не ви е близък, въздържайте се да купувате каквито и да е дрехи. Дори да знаете, че харесва определена марка, не купувайте тениска или аксесоар. Оставете го/я сам да си избере как да се облича. Ако на вас са ви подарявали дреха, помислете си дали е от близки хора. Най-вероятно да. Това не е лош подарък, но не и когато слабо познавате човека.

 

 

Козметика. Това е другата голяма грешка в купуването на подаръци. По-често такъв подарък се прави на момиче. В това няма лошо, но не и когато почти не се познавате. Гримовете и мазилата са нещо, което човек трябва сам да избере, защото трябва да му харесат. Някои хора са чувствителни към дадени продукти или не се чувстват добре от други. Представете си, че подарите на рожденика козметика, която му/ѝ е повлияла зле. После ще се чуди какво да я прави.

 

Ненужни сувенири. Запазете подаряването на сувенири за близките хора, когато пътувате на готини места и искате да зарадвате семейството си. За рожден ден не бива да подарявате сувенири. Най-често хората ги смятат за ненужни и се чудят какво да ги правят. Особено, когато не сте близки, вероятно този сувенир ще отиде в боклука, защото няма да има сантиментална стойност.

 

Часовник. Това е най-баналният подарък. Повечето хора го купуват, когато не знаят какво да вземат. Часовникът може да е прекрасен функционален аксесоар, но когато е избран добре. На първо място трябва да кажем, че хубавите часовници са скъпи. Рожденикът може да не харесва имитации и като цяло е възможно да не уцелите вкуса му.

 

Нещо, което ви е в излишък. Всеки човек е получавал странни подаръци, но наистина е неприятно да получите нещо използвано. Ако имате вещ, която не ви трябва, но е запазена, предложете я на истински близък човек. В никакъв случай не я подарявайте на някой, който едва познавате и то за рожден ден.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...