.

Изобретиха сладолед, който променя цвета си, докато се топи

Изобретиха сладолед, който променя цвета си, докато се топи
Снимка: freeimages.com

Ето, че отново е лято и спокойно можем да се насладим на дългия летен ден, даващ ни възможност за почти безкрайно забавление. Вече устремено вървим към средата на сезона, което означава, че със сигурност отдавна сме планирали лятната почивка, а може би дори сега се отдаваме на заслужена почивка под парещите лъчи на слънцето.

 

 

Факт е, че тази година лятото е повече от противоречива и обилните валежи провалиха голяма част от плановете или почивката ни. Ако и вие сте част от онази група потърпевши, които са силно сърдити на климатичните промени и по-конкретно обилните превалявания имаме интересно предложение за вас.

 

Защо не си вземете кутия сладолед и да се насладите максимално на лятото, изтягайки се в хамака, докато слънчевите лъчи нежно галят кожата ви и оформят красивия й тен. Ще кажете, че това не е нищо ново под слънцето и в известна степен може би ще сте прави. Трябва да уточним обаче, че става дума за един доста специален сладолед — този, който си мени цвета, докато се топи.

 

Изобретението е дело на испански физик, който има нескрит интерес в областта на готварството. Неговото име е Мануел Линарес и след като посетил курс по готварство в Барселона, в който силно държали курсистите да експериментират, той решил да вземе задача наистина присърце и се отдал на научни изследвания.

 

В началото повечето от колегите му в курса, приели идеята му с доста несдържани емоции и си помислили, че се шегува. Природата му на физик и изследовател обаче не го оставила да бездейства и не след дълго, испанеца доказал на всички, че това не е просто идея, а реалност. Ето какво споделя той по въпроса: "Всички ми се смяха, когато им казах идеята си, но аз съм физик и успях да го превърна в реалност".

 

Все още няма информация за точната рецепта на въпросния сладолед, тъй като Мануел Линарес е решил, че тя е прекалено ценна, за да я даде толкова лесно на публичното пространство. За всички любопитни и ентусиазирани от идеята му обаче, той издаде част от продуктите, които влизат в състава на лятното изкушение — бадеми, какао, банан, ванилия и карамел.

 

Плановете на испанеца е да патентова идеята си и да я продаде на компания, която да помогне сладоледа му да достигне до повече хора по света. Той е твърдо убеден, че откритието му ще даде възможност на множество кулинари да направят невероятни и повече от впечатляващи шедьоври.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...