.

Защо не е добра идея да следваме сляпо всяка мода

Защо не е добра идея да следваме сляпо всяка мода
Снимка: freeimages.com

Няма човек, който да не се е чувствал объркан по време на пубертета. Разбира се, това е времето, в което най-бързо и интензивно се променяме, израстваме и се развиваме. Разбираме какви искаме да бъдем, опознаваме по-добре тялото и характера си. Така минаваме през всякакви моди, идеи, промени във външния вид и се усъвършенстваме. За съжаление, някои тийнейджъри следват сляпо всяка мода и после съжаляват за това. Сега ще ви дадем няколко причини, поради които да се откажете от робуването на модите.

 

Харчите много пари. Вероятно родителите ви се опитват да ви дават възможно най-много пари, според бюджета, който имат. Може да са малко, но няма какво да направите по въпроса. За да следвате една мода, ви трябват доста финанси, а когато ги нямате, това става почти невъзможно. Затова започвате да мрънкате на родителите си за повече пари и нови придобивки. Дайте на семейството си глътка въздух и се опитайте да се задоволявате с по-малко.

 

 

Ставате еднообразни. Следването на конкретна мода може да ви изиграе лоша шега, особено ако се пристрастите. Така мислите само за това, интересувате се от едни и същи теми, продукти и забравяте за наистина важните и смислени неща в живота. Не допускайте това да се случи.

 

Губите своята идентичност. Всеки човек е уникален и именно в това се крие чарът. Ако успявате да изразите модата чрез себе си, като я пречупите през своя поглед, виждане и разбиране, това е чудесно. Но сляпото следване, на която и да е мода, ви прави безлични, обикновени и масови. А никой тийнейджър не иска такова нещо. Бъдете себе си и се старайте да запазите своята уникалност.

 

Има вероятност след време да съжалявате. Тук не става дума за модата като тенденции в облеклото. Модата може да бъде дори тютюнопушенето, татусите, пиърсингите, безразборния секс, стероидите, козметичните процедури. Тези неща могат да са дори опасни за здравето и след време да съжалявате.

 

Недейте да правите секс, само защото е модерно или приятелите ви не са девствени вече. Татуировките могат да ви омръзнат, а премахването не е толкова лесно и безобидно. Същото важи и за пиърсингите, защото остават белези. Човек лесно се пристрастява към цигарите, но спирането понякога е невъзможно, затова си помислете дали една цигара ще ви направи по-готини и харесвани. В желанието си да изглеждате добре, може да прибегнете до стероиди, които да съсипят здравето ви и да съжалявате, че от суета съсипвате тялото си. Същото важи и за козметичните процедури, защото не всички са безвредни и могат да ви навредят. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...