.

360° и Ред Бул организират JOURNEYversity

360° и Ред Бул организират JOURNEYversity
Снимка: freeimages.com

Интересувате ли се от екстремни спортове. Мечтали ли сте си да опитате невероятното изживяване и дори повече да го опишете за всички останали фенове, който с нетърпение очакват да настъпи и техния час? Е, имаме радостна новина за вас — задава се второто издание на приключенския университет за журналисти JOURNEYversity.

 

 

То се организира от екстремната медия 360° и Ред Бул, които са избрали креативното име, правейки комбинация от главните аспекти на проекта — Journey for Journalist + University = JOURNEYversity. Хубавото е, че той е насочен към абсолютно всички, които имат интерес и искат да станат част от света на екстремните спортове и журналистиката.

 

Red Bull JOURNEYversity е създаден, за да намери и обучи хора, желаещи да отразяват екстремни и екшън спортове. За тази цел ще бъда проведена поредица от обучителни сесии на различни теми, в които ще участват предварително селектирани кандидати.

 

И като споменахме за селекция, то е време да кажем и какви хора търси проекта. Обхватът е наистина широк, тъй като всички автори, блогъри, журналисти, фотографи, оператори, филммейкъри и студенти са добре дошли да кандидатстват. Ако преминат успешно селекцията, с помощта на професионалисти ще добият компетентност и ще бъдат обучени да отразяват екстремни събития чрез преживяване на емоцията от всяко едно.

 

Акцент във второто издание на JOURNEYversity ще бъде Petzl Rock Trip 2014, включващ 40 дни на път, 5 държави, над 2000 км, 10 базови лагера и над 30 катерачни обекта. За наша радост България е сред 5-те държави и именно затова университета ще се възползва от това.

 

Първоначалното обучение на първите 9 избрани кандидати ще бъде на 10, 11 и 12 септември в една от най-модерните зали за катерене в света–Боулдърленд в София. След което екип от автор, фотограф и оператор ще бъдат посветени в катерачната култура, ще се запознаят с някои от световните звезди на този спорт и ще приключенстват с тях из България между 17 и 23 септември.

 

За да кандидатствате трябва имате навършени 18 години и да изпратите CV и свой материал — текст, фотографии или видео, в зависимост от категорията, за която кандидатствате. Няма значение дали е на спортна или друга тематика, дали е публикуван или не, важно е материалът да отговаря на света и духа на Red Bull и 360°.

 

Кандидатури се приемат на magazine@360mag.bg, а крайният срок за изпращането им е 04.09.2014 г., 14 ч. На 5-ти септември ще се проведат предварителни интервюта с избрани кандидати, а на 8-ми септември ще бъде обявена разширена селекция от 9 участници, които ще започнат обучението.

 

Повече информация за интересната инициатива може да намерите на 360mag.bg и facebook.com/360mag.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...