.

Изненадите на новата учебна година според зодията [част първа]

Изненадите на новата учебна година според зодията [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Овен


 

Хубаво нещо е ваканцията, само дето е много къса. Не успяхте да се наиграете, но пък се „натъпкахте” с интересни впечатления „на макс”. Имам добра новина за вас, учебната година ще започне с огромна изненада. Ще се шашнете от собствените си възможности. Новите уроци ще са ви толкова лесни, че ще ги запомняте буквално докато даскалите ги преподават. Преди другите да са прочели условието на задачата, вие вече ще знаете решението. Има „реална опасност” още първата седмица да ви лепнат звучния прякор „зубър”, което едно на друго ще означава отличник. Не бързайте да се депресирате, при вашата импулсивност, вечно бързане, липса на всякаква дисциплина, заобикаляне на правилата, писане на домашни в междучасието и преглеждане на уроците „от движение и на вентилатор” съвсем скоро ще „възстановите” имиджа си на „вечно спорещият и разправящ се нахал, който предпочита спорта пред химията” и си урежда отношенията не с пространни обяснения, а с методите на „юмручното право”. Ако случайно ви остане време, помислете дали не е добра идея да се съобразите с някои забележки на околните.

 

Телец


 

Изобщо не ви пречи, че ваканцията свършва и че започва учебната година. При вас нещата се движат бааааааавничко, спокоооооойно, сякаш са почти в застой и всичкото време на света е ваше. Даже напротив, добре че ще дойде сакралната дата 15.09., та да се „събудите и поразмърдате” малко. Ходенето на училище хич няма да ви стресира. До края на септември ще преговаряте стария материал, та може да не се наложи да отворите учебниците. А каква ще е изненадата? Въпреки слабия ви интерес и никаквото участие в учебния процес ще се окаже, че сте едни от „най-знаещите”. Защо ли? Ами защото на вас ви трябва време, че да ви „улегнат нещата в главите”. След толкова много свободно време през ваканцията отговорите някак си така „от вътре” ще ви идват и ще удивите всички с познанията си. На всичкото отгоре изглеждате ужасно привлекателни и хич не се чудете, ако се окаже, че „сте се обзавели с фен-клуб”. Дето се вика: „колкото-толкова”. За вас остава само да се радвате на вълнуващи преживявания, за които „не сте си мръднали пръста”.

 

Близнаци


 

И какво като ще свърши ваканцията и като ще трябва отново да ходите на училище? Точно нищо! На вас така или иначе „от едното ухо ви влиза – от другото ви излиза”. Училището не е нищо друго, освен място за социални контакти. Нещо като файс-бук и туитър, ама на живо. Никога не сте имали проблеми с ученето. Достатъчно е да хвърлите два бързи погледа върху учебника „по диагонал” и шестицата ви е „в кърпа вързана”. Лошото е, че ако на следващия ден ви изпитат върху същия урок, то за всеобщо удивление се оказва, че той е излетял от главата ви със скоростта на ураганен вятър. Ама тази година ще ги изненадате! Ще покажете на всички, че не сте си губили времето през лятото. Препълнили сте „харда” с каква ли не хаотична информация и изгаряте от желание да я споделите. Същото е и с емоциите. Само не се опитвайте да направите това за два дни, защото даже приятелите, които много ви обичат ще „избягат от вас с крясъци”. Дайте го по-спокойно, не всеки е в състояние да осъзнае изведнъж поток от думи, леещ се със силата на Ниагарския водопад. Някои хора са с доста по-ограничени възможности от вас, не ги инквизирайте.

 

Рак


 

Е, как няма да искате да започне учебната година? Ама естествено, че ще искате, та това си е емоция. И то каква! Направили са ремонт на училището, стаите са почти нови. Част от старите съученици са се преместили, ама за сметка на това има нови. То е нещо като разходка в гората, където из-зад всяко храстче изскача заек. Пък и на вас изобщо не ви е трудно да си учите уроците или да спазвате някакви изисквания. Стига, разбира се, това което правите да ви харесва. И понеже не може да има само „усмихнати” случки, то подгответе се и за една неприятна изненада. Каква ли? Ами или са сменили любимият ви учител, или са сменили учителя, който ви е преподавал по любимия предмет. И това вече си е драма! Ще се поизмъчите малко докато свикнете точно с тази „новост”. Но не бъдете песимисти, скоро ще установите, че нещата не са чак толкова лоши. Предметът щом е любим, значи ви е занимателен. Какво общо има учителят с тази работа? А новият учител, нищо чудно, може да се окаже дори по-симпатичен от предишния...


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...