.

Европейските градчета, пренебрегвани от туристите [+ снимки]

Европейските градчета, пренебрегвани от туристите [+ снимки]
Снимка: mashable.com

Ето, че с прискърбие и сълзи в очи виждаме края на любимия ни сезон. Лятото тази година бе една странна смесица от климатични условия и множество приятни емоции, които определено ще помним дълго време. Почивката на морето за мнозина от нас се превърна в Ice Bucket Chalenge, тъй като дъждовните облаци бяха непростими, но пък от друга страна все още имате време да направите мечтаната почивка, макар и да не е на морето. Ето списък с невероятно красиви, но малко популярни европейски градчета, до които може да отскочите:

 

Албарасин, Испания

 

Снимка: telegraph.co.uk

 

Само два часа път с кола от Валенсия или 30 минути с влак от Теруел, ще ви отведат в най-прелестното испанско градче. Веднъж опознаете ли го, трудно ще го забравите. Там времето е застинало в Средновековието, но докато се прехласвате по крепостните стени, които опасват това място, не пропускайте да обърнете внимание на друга местна забележителност — хлопките на вратите. Всички те са от ковано желязо, и никоя не се повтаря по вид и форма.

 

Марсашлок, Малта

 

Снимка: mrwallpaper.com

 

Красота. Видът на този град ни остава без думи. Кой би предполагал, че в Малта можем да открием такова съкровище, което очарова с невероятната си атмосфера. Градчето е главно рибарско и поради тази причина на всяка крачка можете да опитате вкусно приготвени по всевъзможни начини риби, за които дори и не сте подозирали, че съществуват.

 

Ротенберг, Германия

 

Снимка: omskinform.ru

 

Това е един от най-приказните градове в света. Архитектурата му е невероятна, а малките улички са толкова очарователни, че няма как да не пленят и вас. Най-добрия начин да почувствате атмосферата на Европа и Германия в частност. Няма как да не споменем, че Уолт Дисни използва Ротенберг като първообраз при създаването на анимацията "Пинокио".


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...