.

Житейските истини, които е време да осъзнаем

Житейските истини, които е време да осъзнаем
Снимка: cahiersduillusion.wordpress.com

Понякога всичко изчезва, просто избледнява и накрая ти остава само белият лист — празен, зловещ и странен. Няма оттенъци. Няма сенки. Оставаш само ти, заобиколен от пустошта, прокрадваща се към всяка част от съзнанието ти. Всеки спомен се опитва отчаяно да оцвети бялото платно, но мастилото отдавна е свършило и чуваш единствено неприятно скърцане на химикала, опитващ се да остави следа върху белия лист.

 

 

Всичко това звучи някак отчаяно и взето от сценарии на поредната драма, бореща се Оскар, но за голямо съжаление е ежедневието на десетки тийнейджъри, които все още не са осъзнали някой от най-важните уроци в живота. За всички тях сме подготвили няколко житейски истини, които е време да научат.

 

В живота няма точно направление

 

Едно от най-важните неща, които трябва да осъзнаем, е, че живота ни няма точно направление. Лесно е да вярваме, че всеки един от нас има съдба, но колкото и да не си го признава това е просто извинение за лошите решения, които взимаме. В живота се занимаваме с много неща, в които не сме добри, за да израснем. Ако вършим това, което винаги вършим, ще получаваме същите резултати. Нямаме извинение да стоим заседнали, вършейки едно и също отново и отново.

 

Недостатъците са красотата, от която се нуждаем

 

Крайно време да разберем, че в света няма само черно и бяло, а милиони други нюанси и цветове. Това, че избираме да ги видим в отрицателна страна е само наша грешка и е крайно време да осъзнаем, че недостатъците всъщност са най-красивото нещо, което имаме. Те са онзи спомен, който остава, след като свърши всичко и колкото и да не си го признаваме, ги обичаме далеч повече отколкото всички онези добри черти у даден човек, които толкова много възхваляваме. Не забравяйте, че малките неща, които никога не сме харесвали в себе си, често са причина друг да се влюби в нас.

 

Бездействието понякога е по-мъдро

 

Често се намираме в ситуации, които са толкова стресиращи, че единственото, за което мислим е как да действаме. Това обаче далеч не е най-добрия вариант. В повечето случай, всичко, от което се нуждаем, е малка порция бездействие, което в последствие ще наречем почивка, за да можем да вземем наистина оптимално решение, за което след това няма да съжаляваме.

 

Ние сме прашинка в света, която трябва да лети

 

Не се взимайте толкова насериозно. Да, важно е човек да има цели и да е устремен, но в края на деня всички ние сме просто малка прашинка в света, която има за задача единствено да лети. Позволете си да полетите към вашите мечти и желания, защото няма нищо по-важно от вас. Няма такова нещо като съдбоносни и непоправими решения, всичко се изчерпва в една-единствена дума — ти. Важен си ти и никога не го забравяй.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...