.

Британец успя да надбяга метрото [+ видео]

Британец успя да надбяга метрото [+ видео]
Снимка: YouTube

Когато човек изпусне градския транспорт, той сяда и чака следващото превозно средство. А не ви ли е хрумвало да тичате до следващата спирка и да си го хванете оттам? Изглежда ви невъзможно? Всъщност не е.

 

Жител на Великобритания доказа, че на някои спирки това е нещо напълно възможно. Той слезе на една спирка на лондонската кръгова линия Circle Line и успя да хване същата мотриса на следващата станция, пише в. „Daily Telegraph”.

 

 

Ентусиастът Джеймс Хептънстол засне спринта си между станциите, докато приятелят му Ноел Каръл пътуване с метрото по същата линия. Мъжът се качи в същата мотриса на следващата спирка под аплодисментите на пътниците.

 

Двамата направиха видео, което показва, че Джеймс трябва да преодолее 380 метра разстояние, да изкачи 75 стъпала и да премине през две билетни бариери. Спринтът му продължил точно 80 секунди.

 

Хептънстол и приятелят му Ноел се вдъхновили от подобни експерименти в други градове. Те избрали тези две станции, защото има по-малко стъпала и разстоянието е по-кратко.

 

Джеймс е на 30 години, работи като консултант по въпросите на околната среда и е част от английския отбор по тъч ръгби.

 



Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...