.

Колко е голяма най-голямата колекция в света, свързана с Хари Потър?

Колко е голяма най-голямата колекция в света, свързана с Хари Потър?
Снимка: theguardian.com

Има хора, които определено обичат да отделят от парите и свободното си време, за да колекционират вещи. Докато някои го правят в границите на разумното, но други прекаляват.

 

Мъж от Мексико е изключително щастлив, след като публично бе обявено, че той има най-голямата колекция от вещи, свързани с Хари Потър, съобщи Асошиейтед прес.

 

 

На Менахем Ашер Силва Варгас са му били необходими близо 15 години, за да събере колекцията, посветена на очилатия магьосник. Тя е наистина голяма – изпълва две помещения и включва различни вещи като магически пръчки, фигурки, играчки, шалове и т.н.

 

От Книгата на рекордите на Гинес признаха тази колекция от 3097 вещи, свързани с Хари Потър, за най-голямата в света. Предишният рекордьор е имал 807 подобни вещи.

 

Мексиканецът е започнал да събира вещите, без да има намерение да прави огромна колекция. С времето обаче той се вманиачил и не можел да спре да си купува нови и нови. Варгас сподели, че за него това обсебване е нож с две остриета – всичките му заплати и надбавките отивали за колекцията, но е доволен, че вече е собственик на най-голямата такава в света.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...