.

Подстригвайте косата си според фазите на луната

Подстригвайте косата си според фазите на луната
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко често подстригвате косата си? Дългата коса е мечта на всяко момиче. За да имате красива прическа и здрава грива, трябва да подстригвате косата си редовно, поне един път на два месеца. Така дори да не я подкъсявате видимо, вие отстранявате изтощените краища, които цъфтят, заплитат се и придават нездрав вид на косата. Но използвате ли Луната като ориентир, когато се подстригвате? Оказва се, че тя може да повлияе на косата ви.

 

Ако искате косата ви да расте много бързо, подстрижете я по време на нарастваща Луна. Ако косата ви расте прекалено бързо и искате да заздравите корените си, подстрижете се, когато Луната намалява. Неблагоприятни за подстригване са някои лунни дни: девети, петнадесети, двадесет и трети и двадесет и девети. Не е подходящо да се подстригвате по време на лунно затъмнение.

 

 

Овен. Когато Луната се намира в първия представител на зодиака, е подходящо да се подстригвате. Но трябва да знаете, че така се ускорява растежа на косата, но пък тя става по-слаба. Помислете си дали държите толкова на бързия растеж и ако не, изчакайте.

 

Телец, козирог и дева. Когато луната се намира в някой от тези зодиакални знаци, най-добре тичайте при фризьора. Това време е много подходящо, косата расте бързо и цъфти малко.

 

Близнаци. Когато Луната попадне в близнаци и се подстрижете, косата става непокорна. Тези дни са подходящи за подстригване на къдрави или чупливи коси. Като цяло ако имате обемна прическа, подстрижете се тогава и ще имате прекрасен резултат. Същото важи и за везните.

 

Водолей. Искате нова прическа? Изчакайте Луната да влезе във водолей и започвайте да експериментирате, защото това е най-подходящото време. Но ако имате обикновена прическа, това време не е най-доброто за вас.

 

Рак и риби. Тези дни забавят растежа на косата и трябва да се избягват. Освен ако имате суха коса, тогава е подходящо да я оформите.

 

Лъв. Когато Луната е в лъв няма значение дали се подстригвате. Тези дни са неутрални за косата.

 

Стрелец. Не се подстригвайте, когато Луната навлезе в Стрелец. Прическата ви няма да се запази дълго, лесно ще загуби формата си, косата ви ще е непослушна и ще се пилее във всички посоки.

 

Скорпион. По това време можете да се подстрижете спокойно, защото косата ви ще расте гъста и здрава. А ако сте решили да промените нещо в живота си, направете тази стъпка като започнете с подстригване, когато Луната е във Водолей, Скорпион, Близнаци или Овен.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 9 години
1
2
!
Отговори
аа... по-добре без коментар. :)
Страница 1 от 1