.

Защо хората се татуират?

Защо хората се татуират?
Снимка: freedigitalphotos.net

Татуировките вече не са нещо странно или екзотично. Оказва се, че според някои източници около 25% от младежите на възраст 15-25 години, имат татуировки. Разбира се, това е ориентировъчно и е възможно процентът да е много по-голям. Не бива да забравяме, че тази мода не е само при тийнейджърите, а и при по-възрастните хора. Защо татусите изведнъж добиха такава популярност и толкова се харесват на младите хора?

 

Защото „всеки е уникален“. В тийнейджърските години всеки иска да бъде уникален, да има свой стил, да се отличава от другите, да е оригинален. В днешно време това изобщо не е лесно, защото има всякакви моди, хрумвания и течения, от които младите се влияят. Но татуса сякаш прави всеки младеж още по-различен и уникален. Изборът да се татуираш, самата идея и смисъла, който влагаш в татуировката са важни, казват тийнейджърите.

 

Те се стремят да изразят себе си, чрез определена рисунка или знак. Не бива да забравяме, че татуировките са трайни и премахването им е много трудно. Младежите много добре съзнават това и донякъде именно тази идея ги привлича.

 

Защото „е модерно“. Да, проблемът идва, когато една мода стане твърде популярна. Тогава сякаш се получава пренасищане. Някои хора искат да са уникални чрез татусите си и влагат много смисъл в тях. За други, те просто са поредната мода. Много тийнейджъри не влагат особен смисъл в татуирането, просто го правят, за да са част от масата, защото искат да не изостават в модните тенденции.

 

Увековечаване. Някои тийнейджъри искат да си направят татус, за да покажат нещо на всички, например любовта си. Често пъти влюбени двойки татуират имената си, символ или фраза, която да им напомня един за друг и да покаже на всички любовта им. Проблемът идва, ако любовта угасне, защото татуса все пак остава.

 

Прикритие за белези. Белезите могат да бъдат много голям комплекс за младежите. Без значение дали са от тежка травма или от операция, белезите могат да са много неприятни. Затова някои тийнейджъри избират да се татуират. Така прикриват белезите и придават един много по-различен вид на тялото си.

 

Религиозни причини или традиции. Не бива да забравяме, че светът е разнолик и многоцветен. В нашия свят татуировката е предимно право на избор и донякъде суета. При други хора обаче, тя е задължителен елемент. Много племена в Африка и Азия се татуират, като спазват традициите си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 9 години
6
0
!
Отговори
Защото им харесва. Окей?
Страница 1 от 1