.

Какъв е произходът на секса?

Какъв е произходът на секса?
Снимка: thinkstockphotos.com

Със сигурност си се замислял за произхода на хората, животните, растенията, планетите... Но случвало ли ти се е да се замислиш за произхода на едно от най-приятните неща, които може човек да прави през живота си – секса?

 

Наскоро учените установили, че бронирани риби, които се смятат за далечни прародители на човека, са правили секс преди 385 000 000 години. Интересен факт е, че те не са разпръсквали спермата си във водата, а са „прегръщали“ женските с помощта на миниатюрни ръце и ги оплождали вътрешно, което според учените е по-ефикасен начин за възпроизводство.

 

 

Панцерните риби са обитавали моретата, реките и езерата в продължение на 70 000 000 години, преди да изчезнат по загадъчен начин преди 360 000 000 години.

 

Мъжките екземпляри на този вид имали костен израстък с формата на буквата L, с които пускали спермата във вътрешността на женската. Чифт малки плочки задържали мъжкия член на точното място по време на съвкуплението.

 

Освен това двойката се държали за ръце по време на акта, твърдят учените. Дълги години те се чудели за какво са им служели малките ръце, които имали.

 

Произходът на вътрешното оплождане може да бъде поставено в началото на еволюцията на гръбначните.

 

Така излиза, че копулативният орган на Microbrachius е прародител на пениса.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...