.

Как едно бодливо прасе може да се спаси от 17 лъва? [+ видео]

Как едно бодливо прасе може да се спаси от 17 лъва? [+ видео]
Снимка: YouTube

Някои животни са безразсъдни до смърт! Но понякога трябва да си малко луд, за да оцелееш. Преди няколко дни смело гривесто бодливо прасе успя да се пребори с цели 17 лъва в южноафрикански резерват, пише в. „Daily mail“.

 

Гледач в резервата заснел как цял прайд заобикаля бодливото прасе през нощта на открито място в саваната, но вместо да се уплаши и предаде, то насочва към лъвовете своите бодли. Разтърсвайки опашката, животното създава разсейващи шумове. След това прасето скачало назад към всеки приближил се прекалено близо до него хищник, докато лъвовете не се отказали и не си отишли.

 

Гривестите бодливи прасета тежат от 15 до 30 килограма. Бодлите им са покрити с твърди плочки кератин. Убождането с тях е изключително болезнено и може да доведе до сериозна инфекция. По главата и гърба имат светли дълги бодли като гребен, които са им много полезни по време на бой, защото при контакт остават забити в нападателя. Гривестите бодливи прасета са изключително нападателни и определено умеят да се защитават. Има известни случаи на прасета, които са убили лъвове, хиени, леопарди и дори хора.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...