.

Кои са най-странните университетски традиции по света

Кои са най-странните университетски традиции по света
Снимка: freedigitalphotos.net

По света има всякакви странни традиции и обичаи, които определено могат да ни учудят. Същото е що се отнася и до университетите в световен мащаб. Оказва се, че традициите дават възможност на студентите да се обединят, да се забавляват и да се сближат, но понякога тези обичаи са наистина налудничави. Кои са най-странните университетски традиции на света?

 

Мертън колидж, Оксфорд. В този университет има традиция, наречена Временната церемония. В края на октомври, във Великобритания преминават към зимно време. Тогава се състои и тази традиция, студентите организират марш, но на обратно. Те маршируват около четириъгълния двор и пият алкохолни коктейли. Традицията е започнала през 1971 година.

 

Университет „Сейнт Андрюс“. Там има традиция, наречена Стафиденият уикенд. Тя има вековна история. В началото първокурсниците подарявали стафиди на по-големите студенти, в знак на благодарност, че им помагат. Сега традицията е променена и този уикенд минава под знака на алкохола, купона и забавлението.

 

 

Кронуелски университет. Там се организира Ден на дракона. Всяка година студентите от архитектурния корпус, които създават голям дракон и правят шествие. Пресрещат ги бъдещите инженери, които освиркват шествието. Тази традиция не се знае от къде идва, но е известна от повече от век.

 

Васарски колеж. Той е известен с пеенето на серенади. Тази университетска традиция е имала различна идея в началото. Преди първокурсниците са се събирали и са пеели песни. Към днешна дата всеки випуск първокурсници композира песен, която пеят на по-големите студенти и има оценяване. След това се организират боеве с храна и вода.

 

Бърнард колидж. Всяка есен там се прави огромен сандвич. Студентките се събират заедно и правят огромен сандвич, чиято дължина расте с 30 см годишно. Сандвичът вече е около 210 метра и тежи около 100 килограма.

 

Университетът в Охайо. В този университет има много фенове на футбола. Техен дългогодишен съперник е Университета на Мичиган. За да подкрепят отбора си, студентите организират скокове в езерото, което се намира в близост до колежа. Това се случва през ноември и температурата навън пада до нулата, но въпреки всичко студентите пеят, маршируват и скачат в езерото.

 

Гол джогинг. Може би това е най-странната традиция, свързана с университетите. Тя е популярна на много места в света. Обикновено местните жители не гледат с добро око на тази традиция, но дори полицията пази сигурността на бягащите студенти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...