.

Свежи идеи за коледна украса

Свежи идеи за коледна украса
Снимка: thinkstockphotos.com

Вече времето навън значително застудя и навсякъде започнаха да се прокрадват коледни настроения. На много места виждаме коледна украса и това е нормално, защото вече идва време за коледни подаръци, пазаруване, почивки, топъл чай и елхи. Коледното настроение е това, което прави декември месец вълшебен и неповторим. Сега ще ви дадем някои свежи идеи и съвети за коледната украса.

 

Специално внимание за всеки ъгъл вкъщи. Да, най-важна е елхата, но тя не е единствена. Можете да направите специални кътчета, на които да окачите различни играчки, висулки, гирлянди или ботушки на Дядо Коледа.

 

Имайте предвид и големината на стаята. Не взимайте прекалено голяма елха, ако няма къде да я сложите, защото ще изглежда странно и няма да е функционално. Постарайте се украсата на елхата да е в същия стил като дома ви. Това означава, че на един по-класически стил обзавеждане, няма да отива много модерна елха. Придържайте се към червени панделки и големи топки. Ако домът ви е в по-модерна визия, можете да си позволите по-разчупена елха.

 

Имайте предвид, че има няколко основни цвята, които стоят най-добре като коледна украса. Това са червено, зелено, сребристо и златисто. Те са основните коледни цветове, които наистина отиват на елхата, както и да другите украси. Понякога цветове като жълто, розово или лилаво могат да бъдат прекалено авангардни и изобщо да не си пасват. Чудесна идея е ако си купите много еднакви топки и панделки, с които да украсите елхата. Така се създава усещане за хармония.

 

Венец на вратата. Той е задължителен. Можете да си направите сами такъв от елхови клонки, които да завържете с красиви панделки и гирлянди. Друг вариант е да си вземете готов венец. Той се слага на вратата, за да носи здраве и берекет.

 

Картичка за всеки. Защо не направите и коледна картичка за всеки от близките ви хора. Не е нужно да я пращате по пощата, а просто я подарете, когато се видите. Това наистина ще трогне близките хора. Винаги нещо, изработено на ръка е много по-ценно. Можете да си направите и ръчно изработени играчки за елха.

 

Сняг по прозорците. Това е любимо занимание на много от децата. Време е да се върнете в детството си. Купете си спрей, с който да направите различни снежни формички по прозорците. Може да нарисувате еленчета, снежинки, елхички и всякакви други празнични форми. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...