.

20 неща, които показват, че ще бъдете най-добри приятели завинаги [част втора]

20 неща, които показват, че ще бъдете най-добри приятели завинаги [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Какво представлява приятелството?

 

Това е междуличностна връзка, при която присъстват подкрепа, разбирателство, уважение, симпатии и проява на помощ в случаи на нужда или криза. Приятелите са хора, които обичат да прекарват свободното си време заедно и проявяват лоялност един към друг. Те имат сходни интереси и цели, помагат си, когато имат нужда, дават си съвети и се подкрепят. За някои хора приятелството означава да имаш доверие на някого, че няма да ти навреди.

 

Според наскоро направено проучване относно „истинското приятелство“, истински приятел е човек, когото познаваш от поне 3 години, когото чуваш поне 8 пъти месечно и с когото излизаш поне 2 пъти в месеца.

 

3 години? Сигурни сме, че доста от вас имат близки приятели, които познават от по-малко време, но чувстват близки до сърцето си. Все пак не е важно количеството, а качеството. Може да познаваш някого от година, но да имате много повече спомени, отколкото с човек, когото познаваш от 5 години, но когото виждаш по-рядко и нямате толкова много общи интереси.

 

Но какво наистина представлява „истинското приятелство“?

 

Виж няколко неща, които показват, че имаш наистина най-добър/добра приятел/ка до себе си и най-вероятно ще останете такива за цял живот:

 

11. Прегръщате се често с или без причина и това не ви кара да се чувствате странно. Вие се обичате толкова много, че имате нужда да изразявате чувствата си. Понякога се случва и да се целувате по бузата.

 

 

12. Отдавна не звъниш на входната врата, когато му/ѝ отиваш на гости. Знаеш, че е отключено и може да влезеш, без това да е проблем.

 

13. Вече не ти се налага да се съобразяваш и се държиш така, както ти идва отвътре. Все пак сте си достатъчно близки, за да бъдете на 100% себе си, без това да отблъсне другия. Ако живеете близко, често отскачаш до тях по домашни дрехи и без грим.

 

14. Знаеш паролата му/ѝ за Facebook, skype и т.н, както и той/тя твоите. Понякога просто ти се налага да използваш профила му/ѝ, за да дебнеш някого.

 

15. Случвало ти се е да се излагаш по много начини пред него/нея, но не ти пука за това. Дори се забавлявате, когато си припомняте такива ситуации.

 

16. Когато излизаш без най-добрия/добрата си приятел/ка, всички останали те питат „Ама къде е Х, защо не е с теб?“. Хората са свикнали винаги да сте заедно като „дупе и гащи“.

 

17. Ти си близък/ка с неговите/нейните приятели, той/тя с твоите – също.

 

18. Когато се чувстваш адски зле и не виждаш смисъл да живееш, се сещаш, че имаш невероятен/невероятна приятел/ка като него и ти става по-леко.

 

19. Често си разменяте дрехи. Носите един и същи размер (или почти!) и обичате да си разменяте дрехите, защото това ви дава възможност да имате повече. Също така не ти е неприятно, че тя носи любимата ти рокля или той любимата ти риза.

 

20. Когато прочете тази статия, веднага се сети за най-добрия/добрата ти приятелка и побърза да ѝ го постнеш на стената във Facebook.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...