.

Да станеш учител на 101-годишна възраст

Да станеш учител на 101-годишна възраст
Снимка: thinkstockphotos.com

В България учениците често се оплакват, че учителите са възрастни и имат стари методи на преподаване. Оказва се, че има места, където преподавателите са наистина стари. Или поне една от тях.

 

Британката Ан Мърфи започнала отново да преподава след 40-годишна почивка, пише в. „Daily mail“. 101-годишната учителка изнася лекции от няколко дни на група от 30 безработни мъже и жени. По време на първата от тях тя говорила за своя живот и мотивацията за труд.

 

 

Мърфи е разказала интересни истории за стачката на миньорите във Великобритания в началото на ХХ век и за ролята на Нелсън Мандела в борбата за свобода и равноправието на жените.

 

По време на лекцията присъстващите бурно аплодирали 101-годишната жена.

 

След пенсионирането си, Мърфи живяла сама, но през септември тази година се преместила в дом за възрастни хора. Именно там тя чете своите лекции.

 

"Мястото идеално ми подхожда. Тук има кино, фризьорски салон и кафене. А благодарение на сътрудниците имам шанса да се срещам с млади хора и да споделят опита си с тях", споделя Мърфи.

 

Директорът на дома за възрастни хора твърди, че аудиторията винаги е очарована от лекциите на възрастната дама. Те я приемат като източник за вдъхновение.

 

Ан Мърфи е родена през 1913 година. Тя е започнала да работи като учител през 1932 година в педагогически колеж в Норич, а през 1973 година се е пенсионирала.

 

Единственият син на възрастната жена живее в Минесота, САЩ.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...