.

5 неща, които не си струва да купуваш в Черния петък

5 неща, които не си струва да купуваш в Черния петък
Снимка: thinkstockphotos.com

В деня, наречен Черен петък, магазините са подготвили съблазнителни отстъпки, които предизвикват опашки пред вратите дълго преди началото на работното време.

 

Името на този ден, за щастие, не идва от някоя страшна трагедия, а от счетоводен термин, според който печалбите в отчетите са се изписвали в черно. И обикновено в тези дни, макар и с големи отстъпки, търговците винаги излизат на печалба.

 

Намаленията в някои случаи действително са забележителни. 50-инчов HD телевизор например може да бъде намерен за 229 долара, вместо 600 долара, отбелязва Market Watch. Марката е малко известна, но ако сте решили да купите телевизор за спалнята за гости, това едва ли е причина да се откажете от покупката.

 

Още малко...

 

Има обаче няколко групи стоки, които не бива да се изкушавате да си купите, отбелязва още онлайн изданието. Сред тях например са детските играчки. Най-големите отстъпки на играчките търговците ще запазят за "най-горещия” сезон на продажбите – дните около Коледа.

 

Покупката на зимни дрехи също може да се поотложи с около месец. Наблюденията показват, че през януари големите магазини предлагат отстъпки до 70% от цената на зимните дрехи в опит да освободят повече свободно място за новите колекции. Трябва да се има предвид обаче, че тогава в магазините може да има ограничени количества от някои размери и цветове.

 

Същото се отнася и до спалното бельо – през януари могат да се намерят качествени чаршафи на по-изгодни цени. Много хора се подготвят за пристигащите гости за Коледните празници и така офертите в момента не са "най-тънките”.

 

Електрониката е най-търсена в магазините по време на Черния петък. Офертите с намаления за таблетите обаче не са много и количествата са ограничени, така че покупката едва ли ще бъде особено изгодна.

 

Черният петък не е моментът за покупка и на луксозни стоки, отбелязват експертите. Всъщност доста компании като Tiffany, например изобщо нямат политика да предлагат намаления. Около Коледните празници обаче някои магазини могат да се изкушат да предложат по-евтино луксозни продукти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...