.

Как е възможно котката ти да ти покаже, че имаш рак?

Как е възможно котката ти да ти покаже, че имаш рак?
Снимка: thinkstockphotos.com

Коткитеq, освен, че са много сладки и пухкави, могат да бъдат и много полезни, когато става въпрос за здравето. Британката Стефани Дуди твърди, че трите ѝ писани Рени, Джафи и Динки са я предупредили, че има рак и ако не са били те, тя нямало да бъде сред живите, пише в. „Daily mail“.

 

55-годишната дама е убедена, че котките ѝ „подушили“ раковото образование в стомаха ѝ. Те започнали да ходят постоянно след нея и да ѝ се завират постоянно в корема. След известно време Стефани забелязала малка бучка и отишла веднага на лекар. След прегледа станало ясно, че британката има рядък рак на апендикса.

 

Лекарите ѝ насрочили операция, която продължила цели 12 часа. Те отстранили част от червата ѝ и апендикса.

 

Първоначално жената нямала никакви симптоми на заболяването, но котките ѝ ѝ насочили вниманието в областта на корема. Където и да легнала Стефани, писаните лягали върху корема ѝ и си врели муцуните в него, което било необичайно за тях.

 

Това започнало през февруари месец миналата година, а шест месеца по-късно жената напипала бучка на корема си и веднага отишла на доктор. Първоначално лекарите си помислили, че става въпрос за киста на яйчника, но по-късно установили, че има рак на апендикса.

 

Операцията минала успешно, Стефани била два дни на морфин, но вече се възстановява и се връща към нормалния си ритъм на живот. Жената е благодарна на котките си, защото смята, че ако те не ѝ бяха насочили вниманието към корема, тя е нямало да отиде на преглед толкова бързо.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...