.

Кои са най-странните състезания с животни

Кои са най-странните състезания с животни
Снимка: thinkstockphotos.com

Хората обичат да се забавляват, като измислят най-различни състезания, карнавали, събития и т.н., които да им създадат незабравими спомени. Освен хората, животните също се състезават. Не е точно по тяхно желание, но са обучени от хората да го правят, за да забавляват околните. Виж кои са най-интересните и забавни състезания с животни:

 

Гонки с кучета – организират се на много места, но в Азия са нещо като неофициален национален спорт. Кучетата са старателно отглеждани, а залозите за победителя са наистина високи.

 

 

Хлебарки спринтьори – да, дори те се състезават помежду си, макар че надали осъзнават това. В Австралия тези отблъскващи насекоми са на почит, а националните празници се честват с надбягвания с хлебарки още от 1982 година насам. Състезанията имат огромен интерес и голям брой спонсори. Хлебарките имат три дисциплини, където могат да премерят силите си – спринт на 2.45 метра, плуване и бягане с препятствия.

 

Костенурки спринтьори – сухоземните костенурки са доста бавни и определено не могат да се нарекат спринтьори. Водните обаче не са чак толкова бавни и от векове мерят сили помежду си в Азия. Северноамериканското пристанище Марина дел Рей край Лос Анджелис организира всеки месец надпревари с костенурки с интересни правила – не се допуска невъзпитано поведение на собствениците на животните, а за състезателите има специален допинг контрол.

В Минесота от 45 години също се провежда състезание с водни костенурки, като там изискванията са дължината на черупката да не е по-малка от 12.7 сантиметра и животните да са между 3 и 6-годишни.

 

Бягащи прасета – тези животинки не са само за ядене. В Спрингфийлд, Илинойс от няколко години се организират надбягвания с прасета, които се радват на огромен интерес. Всяко едно животно, което финишира, получава за награда купичка с шоколадов пудинг. И това, ако не е стимул!

 

Състезание с биволи – обикновено тези животни се ползват за развъждане в Азиатските страни заради голямата си устойчивост на различни болести и непретенциозността си към лошите условия на отглеждане и по-некачествените храни. Надпреварите с биволи са разпространени основно в Тайланд и Индонезия, като те се яздят от добре обучени жокеи, благодарение на които развиват завидна за вида си скорост и създават емоции у публиката.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...