.

Модни съвети за ниските момичета

Модни съвети за ниските момичета
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да изглежда красиво и да има прекрасна фигура, но рядко има хора с перфектни тела. Всеки има недостатъци, които иска да прикрие и хубави черти, които трябва да подчертае. Сега ще поговорим за момичетата с нисък ръст и ще им дадем някои ценни модни съвети.

 

Като за начало трябва да определиш какво е тялото ти. Огледай се добре в огледалото и помисли дали телосложението ти е правилно. Красотата се крие в пропорцията, това означава, че дори да не си висока, ако тялото ти е съразмерно, можеш да носиш много по-разнообразни дрехи.

 

Трябва да подбираш не само моделите дрехи, но и цветовете. Добре ще ти седят по-тъмни цветове като черно, бургундско червено, морскосиньо, зелено в по-тъмни нюанси и лилаво, както и графитено. Тези цветове издължават оптически фигурата. Подбирай тоалетите си в един цвят от блузата до обувките. Така създаваш усещане за непрекъсната вертикална линия. Това означава, че бяла риза и черен панталон не са добра идея.

 

 

Обувки. Те са един от най-важните аксеосари, особено при по-ниските момичета. Грешка на много дами е, че смятат, че щом са ниски, могат да носят всякакви височини токчета. Всъщност не е точно така. Много ниските момичета е добре да се придържат към токове със средна височина (5-8 см). Както казахме, красотата е пропорция и токчета от 12 сантиметра, няма да ти стоят добре, защото се нарушава симетрията. Друго важно правило е, обувките да са в тон близък до този на тоалета. Ако си обуеш светла рокля и бежов чорапогащник, не слагай черни обувки, а заложи на бежовото.

 

 

Ще изглеждаш по-стройна и слаба, ако избереш вертикални райета. Те оптически издължават фигурата. Подчертай бюста си с V-образно деколте, защото то удължава шията. Подбирай прибрани по теб поли и блузи.

 

Внимавай с дължините. Ако обичаш да носиш поли и рокли, трябва да избираш между двете крайности – или къси поли, или такива до глезените. Дългите поли и рокли удължават фигурата. Не е добра идея да си купуваш поли до коляното или до средата на прасеца. Те са модерни в последно време, но скъсяват краката. Същото важи и за панталони с такава дължина, както и за крачоли с маншети. Не подгъвай дънките, които са ти дълги, а по-добре ги отрежи.

Дългият панталон може да ви направи оптически по-високи. Заложете на високата талия, вземете си панталон с талия над пъпа. Така краката ви ще изглеждат много по-дълги, особено ако сложите и обувки с ток.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...