.

Защо кучето ти не те слуша

Защо кучето ти не те слуша
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки е чувал поговорката „Кучето е най-добрият приятел на човека”, но всеки, който има куче знае, че то не е просто приятел, а е част от семейството. Още с първите си дни вкъщи, кучето става част от ежедневието, вписва се в обстановката и се превръща в най-обичания член на семейството. Проблемът идва, когато кучето не слуша. Това може да се окаже голяма беда, защото домът ти сериозно може да пострада, а домашният любимец – да си прави каквото иска. Защо кучето не слуша?

 

Не си му показал ясно, че вкъщи има правила. Още от първите дни, трябва да започнеш с възпитанието на кученцето. Отначало то няма да разбира съвсем, дори няма да знае името си, но е твоя работа да го научиш. Кучетата са много схватливи и умни животни и лесно се поддават на обучение, ако съумееш да им показваш всичко правилно. Трябва да научиш кучето да идва при теб, да носи каишка и други важни неща. Ако не му покажеш ясно, че не толерираш белите му, то няма да слуша никога.

 

Често пъти кучетата, които слушат у дома, вилнеят навън. Някои кучета са много послушни вкъщи и не правят бели. Но когато излязат навън стават невъзможни и изобщо не слушат стопанина си. Проблемът е, че на кучето не му достигат физическите и умствените упражнения през деня. Ако кучето е само през повечето време, няма с кой да си играе и не се разхожда достатъчно, то не изразходва енергията си добре. Хубаво е да му даваш две разходки дневно и да го занимаваш с много игри.

 

Самотно е. Често пъти кучетата правят бели, защото искат да бъдат забелязани и да им се обърне внимание. Когато кученцето се чувства самотно, то има нужда от близост със стопанина си и чрез белите се опитва да му каже това. Домашните любимци често посягат на любими предмети на стопанина си. Обърни внимание дали кучето ти не яде точно твоите вещи. Това е знак, че иска да прекарва повече време с теб.

 

Разсейва се. Кучето не слуша най-често, когато е навън. Проблемът е, че то просто се разсейва. Кучето много добре знае какво трябва да направи и как да изпълни командата, но около него има много разсейващи фактори: кучета или други животни, миризми, светлини, шумове.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
kaRamella
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Защото още не знае кой е шефа.
Страница 1 от 1