.

Най-странните състезания в света [+ видео]

Най-странните състезания в света [+ видео]
Снимка: theskimonster.com

Има хора, които определено обичат да си уплътняват свободното време със странни състезания. Виж кои са най-странните шампионите, които организират по света:

 

Екстремно гладене – това състезание се провежда за пръв път през 1997 година в Лестър, Великобритания. Участниците се надпреварват да гладят дрехи на различни места – върху лед, под вода, на стръмен планински склон и т.н.

 

Плюене на черешови костилки – за пръв път надпреварата се провежда през 1974 година в Мичиган, САЩ по случай реколтата местни череши. В моментът рекордът се държи от Браян Краус, който е изплюл костилка на 23 метра. Това невероятно постижение е постигнато, благодарение на силния вятър, който е духал в този момент.

 

 

Замеряне с палачинки – това състезание се провежда за пръв път през 1967 година в Кент, Великобритания. Правилата са противникът да бъде целен само с лявата ръка, като лицето носи най-много точки.

 

Хвърляне на мобилни телефони – тази надпревара се провежда във Финландия. Идеята е участниците да демонстрират недоволството си към старите мобилни апарати, които имат. Към момента световният рекорд е 95.83 метра и е постигнат през 2007 година.

 

 

Правене на забавни физиономии – състезанието е доста старо, като първото се е провело през далечната 1852 година. Участниците демонстрират най-добрите си физиономии през конски хамут, за да спечелят световната купа в Къмбрия. Най-добре се справят беззъбите хора, защото най-лесно разсмиват журито. 47-годишният Томи Матинсън е 15-кратен победител, като не дава първото място на друг от 2000 г. насам.

 

Надяждане с хотдог – ежегодно на Деня на независимостта се провежда състезание по надяждане с хотдог. Целта на състезанието е да се изядат максимален брой сандвичи за 10 минути. Надпреварата е изключително популярна и събира десетки хиляди почитатели, като се предава и на живо по спортния канал ESPN. На последното състезание Джоуи Честнът спечели шестата си титла, като изядеш 68 хотдога за 10 минути.

 

 

Изравяне на червеи на повърхността – това наистина странно състезание започва да се провежда през 1980 година град Блакуотър. Целта е да се изровят възможно най-много червеи от състезателите. Рекордът към момента е 511 червея.

 

Гонене на пита кашкавал – надпреварата се провежда в Глостършир, Великобритания на склон с наклон 45 градуса. За пръв път е имало състезание преди повече от 200 години, като участниците са от цял свят. Питата, която гонят, тежи около 3.5 килограма. Участниците набират много голяма скорост по наклона и затова на финалната права има отбор ръгбисти, които ги поемат, както и няколко медицински екипа.

 

 

Хвърляне на пайове с яйчен крем – състезанието се провежда всяка година в Кент, Великобритания, като първото е било през 1967 година. Участниците получават най-много точки, ако успеят да размажат пая по лицето на някой от противниците.

 

Виж още странни състезания във видеото:

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...