.

Готини идеи за първоаприлски шеги

Готини идеи за първоаприлски шеги
Снимка: thinkstockphotos.com

Днес е 1 април – Денят на шегата. Този празник се отбелязва в различни страни по света и въпреки че не е официален, той е изключително популярен, защото хората обичат да се шегуват с приятелите си.

 

Какъв е произходът на Деня на шегата?

 

Има няколко версии по този въпрос. Една от тях е свързана с Франция по времето на Луи XIV-ти и смяната на Юлианския календар с Григорианския. Кралят издал закон, с който въвежда датата 1 април за начало на календарната година вместо 1 януари. Френските поданици били против тази идея и в знак на протест на следващата година изпратили новогодишни картички на 1 април. Законът не влязъл в сила, но изпращането на картичките било запомнено като шега, свързана с първия ден от месец април. През следващите години жителите на Франция продължили да измислят най-различни шеги, които правели в този ден.

 

Друга история разказва, че Денят на шегата се е родил във Великобритания през 1860 година. Местни джентълмени били поканени на тържествена церемония по „изкъпването на белите лъвове“, която трябвало да се проведе на 1 април. Англичаните изобщо не се усъмнили в странната церемония и завели своите съпруги. За тази шега се говорело дълго време след това, а 40 години по-късно 1 април бил официално наречен Денят на глупаците.

 

 

Няма значение откъде произлиза празникът, важното е, че е успял да се запази с годините и предизвиква смях и усмивки на хората. Ако искаш да погодиш номер на приятелите си, но нямаш идеи, ние ще ти предложим няколко готини шеги, с които ще успееш да изненадаш околните.

 

Люти захаросани ябълки – отиди при приятел, който знаеш, че обича захаросани ябълки и му занеси една. Но тя няма да бъде истинска. Преди това вземи обелен кромид луд и го потопи в предварително разтопен на водна баня шоколад. След това вземи една клечка и я постави, за да заприлича на истинска захаросана ябълка.

 

Неразпенващ се сапун – ако у дома ползвате от старите сапуни, а не от течните, може да го вземеш и да го намажеш внимателно с лак за нокти. Така той няма да образува пяна и ще учуди останалите какво се случва.

 

Гадна кола – издебни момента, когато твоят/а приятел/ка не пие от колата си и сипи вътре соев сос. Ефектът ще е поразителен! :D

 

Желиран сок – ако у дома често се пие сок, може да си направиш шега, като го използваш. Вземи от любимия сок на родителите си, сложи му желе и го постави в хладилника.

 

Странни бисквити – вземи някакви слепени бисквити и си направи страхотна шега. Най-добре е да се спреш на такива, които са слепени с ванилия или някакъв бял пълнеж. Махни пълнежа и сложи крема сирене, майонеза или паста за зъби. Никой няма да очаква солен вкус.

 

Без телевизия – може да оставиш семейството си известно време без телевизия, като сложиш прозрачна лепенка на сензора.

 

Солени мъфини – направи у дома мъфини с майонеза, но не солени, а шоколадови. Защото иначе вкусът няма да е гаден и на гостите може да им харесат, а не това е идеята.

 

Зашити чорапи – вземи чорапите на гаджето или на брат/сестра си и ги заший по средата. Ще е супер забавно като го/я гледаш как се мъчи да си ги обуе сутринта, закъснявайки за работа/училище.

 

Странен рол-он - тази шега е добре да я направиш на човек, който няма да се ядоса, а ще я оцени. Махни съдържанието на рол-он-а и сложи на негово място ... масло.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
koce1313
преди 9 години
0
5
!
Отговори
кромид луД
Страница 1 от 1