.

Причините, поради които мъжете си падат по дългокоси жени

Причините, поради които мъжете си падат по дългокоси жени
Снимка: Dreamstime

Почти всички мъже харесват дългокоси жени. Но защо? Една от причините е на подсъзнателно ниво. Здравето и красотата са свързани и човек, който не полага грижи за себе си, няма как да изглежда добре и да бъде привлекателен. А мъжете искат да имат здрава партньорка, с която да създадат потомство.

 

Когато един мъж се запознае с една жена и започне връзка с нея, той съзнателно или не, си я представя като майка на децата му. И за да бъде потомството му здраво, тя също трябва да бъде такава. Дългата, лъскава и копринена коса е първият знак, че жената е в отлично здравословно състояние. Разбира се, след това мъжът започва да обръща внимание и на други важни неща като характера, психологическата съвместимост и т.н.

 

 

Другата причина, поради която мъжете харесват дългокоси жени, е че добре поддържаната коса е изключително приятна на допир. А представителите на силния пол обичат да галят и целуват косата на половинката си.

 

Това, че повечето господа си падат по жени с дълги коси, не означава, че дамите с къси стилни прически не са привлекателни и не се харесват на представителите на силния пол. Всъщност не е важно дали косата ти е дълга, а дали е добре поддържана. Може да имаш дълга грива до кръста, но когато изглежда като метла и няма блясък, нито един мъж няма да я хареса.

 

Статистиката показва, че повечето мъже харесват жени, които носят косата си пусната. 80% са на мнение, че прическата говори много за жената, 25% нямат кураж да изразят мнението си за новата фризура, а 72% от мъжете харесват добре поддържани коси с блясък.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...