.

7 причини, поради които дрехите ти изглеждат евтино

7 причини, поради които дрехите ти изглеждат евтино
Снимка: thinkstockphotos.com

Следиш модните тенденции, знаеш кое е на мода и кое е демоде и въпреки това дрехите, които си купуваш, не изглеждат толкова добре, като тези които гледаш в модните списания. Защо се получава така?

 

Разкрасяването – пайетите, пръчките, бродерията, шиповете и т.н. изглеждат наистина добре на дрехи, стига да са поставени от истински професионалисти и да са върху качествени материали. Те изглеждат съвсем различно върху евтини тениски и блузки и често след 2-3 пранета падат и дрехата не става повече за носене. За да си спестиш този проблем и въпреки това да изглеждаш актуално, може да украсяваш дрехите си с бижута и други аксесоари. Една тъмна блуза с ефектно бижу стои наистина добре, както и готина блузка с красива брошка.

 

 

Памучни плетива в тъмни или наситени цветове – първите няколко пъти тези дрехи изглеждат добре и привличат вниманието на околните, но след няколко изпирания, те губят цвета и блясъка си. Ако искаш да имаш дреха в такъв цвят, просто я пери на ръка, за да може да ѝ се радваш по-дълго време. Пералнята ще я съсипе и само след няколко обличания няма да искаш да я облечеш повече.

 

Дантела – има огромна разлика от дантела до дантела. Дизайнерите правят страхотни рокли от висококачествените и ръчно изработени дантели и качеството си личи отдалеч. Ако харесваш такъв тип дрехи, но нямаш достатъчно финанси, за да си ги позволиш, може да потърсиш нещо, направено с фина мрежа. Ефектът не е същият, но пак ще изглеждаш готино.

 

Малки сложни щампи, наподобяващи флорални мотиви – колкото по-малък и по-сложен е принтът, толкова по-голям е шансът дрехата ти да изглежда евтина. Затова, за да бъдеш сигурна, че ще се спреш на нещо хубаво, потърси нещо с прости, графични отпечатъци като ивици, точки, карета и т.н.

 

Неподходящи дрехи – колкото е скъпа да е една дреха, ако тя не ти е по мярка или пък е прекалено къса, прекалено тясна, рамото ѝ не ти седи добре и т.н., тя ще изглежда евтина. Ако имаш такива скъпи дрехи у дома и не искаш да се разделиш с тях, отиди при шивач и виж какво може да се направи по въпроса.

 

Дребни довършителни работи – хубаво е да обръщаш внимание и на детайлите, когато си купуваш дреха - виж щампата дали е качествена, дали не липсват някакви копчета, шевовете дали са добре направени и т.н. Това са дребни неща, които обаче могат да направят скъпата дреха да изглежда евтина, затова не ги подминавай с лека ръка.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...