.

Хората трябва да намерят убежище извън Земята, за да оцелеят, твърди Хокинг

Хората трябва да намерят убежище извън Земята, за да оцелеят, твърди Хокинг
Снимка: Reuters

От доста години се говоря за изселване от Земята и търсене на друга планета, подходяща за живот. Преди няколко дни английският физик-теоретик Стивън Хокинг отново повдигна тази тема, като каза, че човечеството трябва да усвои Космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел.

 

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета!", заяви Хокинг.

 

 

Физикът общува с австралийската аудитория в операта в Сидни, благодарение на холографска технология от своя офис в Кеймбридж. В края на лекцията си Хокинг посъветва хората в залата да гледат нагоре към звездите, а не надолу под краката си.

 

"Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне  нещо. Важно е да не се предавате!", посъветва аудиторията Хокинг.

 

Ученият много пъти е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които грозят човечеството в бъдеще. Преди два месеца физикът заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да застраховат своето съществуване. Хокинг е на мнение, че това може да е единственият начин за запазване на човечеството.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...