.

Да умираш 36 пъти в годината? Възможно е!

Да умираш 36 пъти в годината? Възможно е!
Снимка: thinkstockphotos.com

Рано или късно човек си отива от този свят. Колкото и да не ни се иска, това е истината. Има обаче една жена в света, която се среща със смъртта доста често – Сара Браутайгм. 21-годишната млада жена умира постоянно и всеки път се надява, че докторите ще успеят да я върнат към живота.

 

Сара се среща често със Смъртта, защото страда от рядко заболяване. 36 пъти в годината жената преживява това, което докторите официално наричат смърт. Всичко започва с пристъп – сърцето ѝ изведнъж започна да бие учестено, кръвното ѝ налягане се повишава, започва да диша по-бързо и.. сърцето ѝ спира да бие, а Сара спира да диша.

 

Има доста хора, които са били в кома или друго подобно състояние, които разказват, че са виждали светлина в тунела. Колкото и пъти Сара да е изпадала в клинична смърт, тя не е виждала такова нещо, но всеки път чува какво си говорят лекарите за нея.

 

От какво всъщност страда Сара?

 

Младата жена е с рядкото заболяване СПОТ. Тя винаги знае предварително кога ще умре, защото започва да ѝ се вие свят и здравословното ѝ състояние рязко се влошава. Когато това се случи, Сара веднага тръгва към клиниката, като се надява, че и този път докторите ще успеят да я съживят.

 

Между пристъпите младата жена живее живота си нормално като останалите хора и дори работи в кабаре. Тя не се притеснява от болестта, която има, но съжалява, че това ѝ пречи да сбъдне най-голямото си мечта – да учи във Военно-морското училище.

 

Какво представлява СПОТ?

 

Това е съкращение на Синдром на Постуаралната Ортостатична Тахикардия – аномалия на вегетативната нервна система. Получава се рязко увеличаване на сърдечната честота и промени в кръвоснабдяването на мозъка след промяна в положението на тялото. Симптомите са припадък, световъртеж, умора, повишаване на сърдечните удари с 30-40 в минута, а понякога и повече. Възможно е да се развие като вторичен синдром след някои вирусни заболявания, през пубертета и след раждане. Статистиката показва, че от този синдром страдат повече жени, отколкото мъже.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...