.

Съвети за момичета, които искат, но не могат да танцуват на високи токчета

Съвети за момичета, които искат, но не могат да танцуват на високи токчета
Снимка: iStock

Има момичета, които ходят на високи токчета само по купони и дискотеки и такива, които не се разделят с тях по цял ден. Ако си от вторите, със сигурност не ти е трудно да правиш всичко с обувки на висок ток – да гониш рейса, да разхождаш кучето, да танцуваш и т.н. Ако си от първите обаче, най-вероятно всеки път, когато отидеш на дискотека, се притесняваш дали ще може да издържиш цяла нощ и дали се справяш добре с танците. Все пак е много по-лесно да танцуваш и да се вихриш на дансинга с обувки на платформа или тип „балеринки“.

 

Какво да правиш, ако искаш да носиш обувки с висок ток и в същото време да се вихриш на дансинга?

 

Като за начало трябва да си избереш удобни обувки. Не мисли, че всички обувки на високи токчета са неудобни. Има и такива, които са направени добре и които ще ти паснат идеално на извивката на крака. Просто трябва да обиколиш достатъчно магазини, докато намериш обувките, направени за теб. Най-удобни са тези с тапицираните стелки, широките токчета и просторното място за петите. Добре е, след като си купиш обувките, да ги поносиш няколко дни вкъщи, за да ги разтъпчеш и да свикнеш с тях.

 

 

Ако не си свикнала да танцуваш на високи токчета, ще трябва да се упражняваш у дома. Пусни си любимите песни и смело започни да танцуваш. Разбира се, внимавай, защото ще е кофти, ако си изкълчиш крака или се контузиш няколко дни преди събитието на което си канена. Добре е, ако докато танцуваш, имаш възможност да се гледаш в огледалото. Така ще може да се видиш отстрани и да прецениш дали се справяш добре и как изглеждаш. Ако въпреки упражненията имаш проблем с балансирането, опитай се да изправиш стойката си и да се стараеш тежестта да пада върху коленете ти.

 

Танците са удоволствие, но са и вид физическа активност. Затова е добре, преди да започнеш да танцуваш, да направиш няколко упражнения за разтягане, с които да отпуснеш мускулите. По този начин ще подготвиш краката си за напрежението, което ги очаква в следващите няколко часа.

 

Добре е в началото да правиш по-прости движения и да не надценяваш възможностите си. Не гледай другите момичета как танцуват, защото те може да ходят по цял ден с обувки на висок ток и за тях това да не е проблем. Танцувай спокойно, просто не прави неща, които не си сигурна, че можеш, защото това може да доведе до мехури или някаква травма.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Josefinne
преди 8 години
0
1
!
Отговори
Окей, като човек, който схвана ходенето на токчета, чак като му дойде време за сватба, искам да дам още няколко съвета:- обувките на ток, които стават за носене или поне може да се ходи на тях НЕ са евтини и рядко остават на разпродажба. В София обувките на ток, на които може да се ходи нормално, започват от 70 лв. - ако има - вземи си обувки с платформа отпред. Така токчето може и да е по-високо. В противен случай си вземи обувки между 5 и 7 см, не по-високо. На по-високи може само да се стои (подходящи са за ресторант и ако си по-отракан - коктрйл);- използвай потплънки за задната част на обувките (които се лепят от вътрешната страна), за да не ти се изхлузва обувката, когато ходиш (проблем, който момичетата с по-тесни ходила имат);- винаги си носи здрави лепенки!
Страница 1 от 1