.

Любопитни факти за хороскопите и астрологията

Любопитни факти за хороскопите и астрологията
Снимка: iStock

Всеки от нас от любопитство обича да си чете хороскопа. Но не всеки е наясно съвсем с нещата, свързани с него. Някои хора казват, че астрологията е едновременно наука и изкуство.

 

В днешно време всеки прави хороскопи и поради тази причина голяма част от тях не са верни. Хороскоп се прави от човек, който има познания по математика и астрономия. След това той трябва да има и нужните познания, за да може да тълкува различните аспекти, да формулира чертите на характера и да предрича бъдещи събития. Един хороскоп може да е верен, но когато той няма от кого да бъде разчетен, на практика става безполезен.

 

 

Хороскопите съществуват още от времето на маите. Древните хора се вглеждали в звездите, изпълнени с надежда и любопитство за бъдещето. Имало е най-различни хора – оракули, магьосници, шамани, които предричали какво ще се случи, гледайки небето. Най-известният от тях е Нострадамус.

 

Първите райони в света, където астрологията била разпространена, са Индия, Гърция и Китай. Всяка една от трите страни се повлияла основно от вавилонската астрология, като е вплела свои убеждения, легенди, митове и интерпретации. Гърция умело е обединила древногръцката митология със собствен местен стил. Индия и Китай също адаптират астрологията към своите местни обичаи.

 

Йосиф Висарионович Сталин вярвал, че е истински вълшебник. Той дори посещавал кръжока на известния окултист Георгий Иванович Гурджиев и е усвоявал методи за контрол на масовото съзнание. Хороскопът на Сталин обаче не му предричал никак добро бъдеще и поради тази причина той решил да промени датата си на раждане от 06.12.1878г. на 21.12. 1879 г. Това обаче не става лесно, а е трябвало да се направи обред на инициация, т.е да се роди наново. Числата били подбрани така, че новият хороскоп откривал на Сталин пътя към голямата власт.

 

И за Хитлер имало доста хороскопи. Карл Ернст Крафт дори предсказал покушението срещу него, а мъж, затворен в концлагер, предсказал съвсем точно неговата смърт.

 

Астрологията е не просто призвание, тя може да бъде и образование. Колежът Kepler в Сиатъл, САЩ е първата западна институция, която дава бакалавърска и магистърска степен по астрология. Курсовете се водят от 2000 година и струват 50 000 долара.

 

Астрологията има огромно влияние върху съвременния език. Голяма част от думите, които използваме днес, имат корен в астрологическото мислене в миналото. Думата „грип“, например, идва от латинската дума за влияние и е наречен така поради убеждението, че много болести са причинени от влиянието на планетите и небесните тела в небето.

 

Астрологията е оказала влияние и върху модерната литература. Много писатели, сред които и Шекспир, използвали астрологически и планетарни обяснения за поведението и техния характер.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
tonybadams
преди 8 години
0
0
!
Отговори
аз пък правя хороскопи на първите двама ,които ми пишат ! :)
Страница 1 от 1