.

Как да бъдеш по-мъжествен, но без да си агресивен [част втора]

Как да бъдеш по-мъжествен, но без да си агресивен [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момче иска да изглежда мъжествено и да бъде възприемано като силно и смело. Когато си тийнейджър, това важи с особена сила. Искаш да си голям, пораснал, да имаш красиво тяло и да привличаш момичетата. Но проблемът е, че момчетата бъркат мъжеството с грубостта и агресията. Всъщност те нямат нищо общо. Не е нужно да си агресивен, невъзпитан или груб, за да си по-мъжествен.

 

Контакт с очите. Това също е много важна част от общуването. Ако гледаш надолу и не смееш да говориш с хората, докато се гледате взаимно, значи нещо не е наред. Това определено не е мъжка постъпка и така не всяваш респект, нито усещане за сила и надмощие в околните. Когато говориш с някого, трябва да се стремиш да го гледаш право в очите, да го изслушваш и да не се притесняваш от погледа му.

 

Целувка. Целувката е начин на поздравяване, не е само любовен акт. Трябва да се научиш на специално отношение към жените. Нежността и грижата за дамите, определено ще те направи много по-мъжествен в очите им. Когато поздравяваш познато момиче, можеш да размениш целувки с нея по бузите. Това е акт на близост и уважение. Винаги изпращай момичето, с което излизаш, дори да сте само приятели. Не бъди настъпателен, трябва от теб да лъхат нежност и закрила, а не пошлост и досада.

 

Оплакване. Оплакването може да има добра страна, например в ресторант сте, но са объркали поръчката или са ви донесли студено ястие, което би трябвало да се сервира топло. В пълното право сте да върнете поръчката и да се оплачете. Това е твоя работа, защото показва, че те е грижа за комфорта на приятелката ти. Но ако мислиш да се оплакваш и цяла вечер да мрънкаш за гадната храна в ресторанта, без да помолиш да ти донесат друга порция, това определено не е мъжка постъпка.

 

Състезанието. Ако искаш да впечатлиш едно момиче, трябва да знаеш, че и други момчета я свалят. Ти трябва да си най-добрият, за да те избере и да остане с теб. Това е нещо нормално в живота. Трябва да си мъжествен, да покажеш, че си по-добър от останалите, но не и да изглеждаш сякаш си пълен с агресия и всеки момент ще набиеш някого.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...