.

Какъв характер си според цвета на очите

Какъв характер си според цвета на очите
Снимка: freedigitalphotos.net

Очите са един от най-важните органи в тялото. Най-много информация възприемаме благодарение на тях. Но очите не са просто част от тялото ни, приемаме ги като нещо повече, сякаш те отразяват душата ни. Нужно ни е само да се вгледаме в очите на човек и можем да разберем какво чувства. Очите говорят и за характера. Какъв си според техния цвят?

 

Сини очи. Хората със сини очи са смятани за плахи и слаби. Това е заблуда, породена от миловидния лик на тези хора. Всъщност, синеоките хора са доста силни, както физически, така и психически, имат богат вътрешен свят. Те не обичат промените, страхуват се от тях и трудно ги приемат. Според изследване, проведено в Германия, децата със сини очи по-трудно взимат решение, в сравнение с деца с друг цвят очи, макар да са на същата възраст. Синеоките имат нужда от повече време, за да свикнат с новите неща. Синеоките хора могат да търпят много повече на физическа болка. Те няма да плачат, защото ги боли нещо, но ще се просълзят ако видят стара снимка, защото лесно се умиляват.

 

 

Зелени очи. Хората със зелени очи са загадъчни и интересни. Според изследване, проведено в Лос Анджелис, зелените очи са определяни като „секси“. Анкетираните трябвало да посочат какъв цвят очи харесват най-много. Повечето отговорили, че харесват зелени очи и ги определили като „секси“. Зеленооките хора са много работливи, силни и напористи. Могат да работят много, креативни са и са оригинални. Те умеят да флиртуват, защото осъзнават, че очите са голямо преимущество.

 

Кафяви. Тези хора са самостоятелни и уверени, те предизвикват уважение и са много лоялни. Понякога хората ги подценяват, защото са прекалено добри, дори наивни. Могат да страдат, защото са изключително емоционални. Демонстрират твърд характер, но вътрешно имат силни колебания.

 

Пъстри. Нюансите в очите на пъстрите хора се променят постоянно при различна светлина – от зелено до кафяво, понякога дори жълто или синьо. Тези хора са независими и спонтанни. Имат голяма харизма, лесно сбъдват мечтите си и гледат на живота от веселата му страна.

 

Тъмнокафяви, черни очи. Тези хора се срещат много рядко, но определено са родени лидери. Те са мили и благосклонни, но умеят да ръководят, предопределено им е да заемат лидерски позиции. Справят се чудесно и в спортовете. Обожават да приемат предизвикателства и да се справят с тях, имат нужда от такива изживявания. Мистериозни са и трудно разкриват миналото си.

 

Сиви очи. Хората със сиви очи са загадъчни и са много рядко срещани. Те са предпазливи и трудно се сближават с околните. Но ако веднъж станеш близък с такъв човек, той ще те обича завинаги. Те са много сложни личности и в тях сякаш се борят ангели и демони. Имат двойствена природа и сякаш са на настроения, когато взимат решения.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...