.

Какво не бива да правиш, когато си на плаж

Какво не бива да правиш, когато си на плаж
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на летните жеги, хората търсят прохлада сред природата. Почивката на морето винаги е много приятна и си е задължителна поне един път за лятото. Басейните също са добра възможност за разхлаждане и релакс, когато не можеш да избягаш от шумния град. Но има някои неща, които никога не бива да правиш, когато си на плаж/басейн. Кои са те?

 

Да плуваш непосредствено след хранене. Това е много опасно и трябва да внимаваш с храната и плуването. Дори да прекараш цял ден на плажа, се храни на малки порции, не преяждай. Никога не влизай непосредствено след хранене във водата, защото ще ти стане лошо. Изчакай поне два часа, докато се къпеш отново в морето или басейна.

 

 

Алкохол. Разхладителната биричка на плажа е приятна и вкусна, но не е добра идея. Можеш сериозно да пострадаш, ако се напиеш и влезеш във водата. Никога не употребявай алкохол, когато си на плажа, не влизай във водата. Има възможност да загубиш преценка и да се удавиш. Освен това, когато пиеш алкохол и си на слънце, ефектът е много по-силен и неусетно се напиваш.

 

Не прави секс във водата. Може би ти е мечта да правиш секс във водата или на плажа, но съветът ни е да се въздържаш от сбъдването на тази своя фантазия. Във водата има много бактерии и микроорганизми, които могат да ти нанесат сериозни поражения. Сексът във водата гарантирано може да ти донесе инфекция и други сериозни проблеми. Сексът на плажа също не е добра идея. Има опасност от попадане на песъчинки по половите органи, а това е опасно, защото наранява кожата и лигавицата.

 

Не прекарвай целия ден на слънце. Рискът от слънчасване не е за подценяване, защото няколко часа прекарани на силното слънце могат да доведат до прегряване. Освен това кожното изгаряне е много опасно. Най-вредните часове, в които не бива да се излагаш на слънце, са 12:00 -16:00 ч. През това време, ако си на плажа, стой на сянка и влизай във водата по-често.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...