.

Какви са проблемите на момичетата с дълга коса

Какви са проблемите на момичетата с дълга коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Дългата коса е мечта на повечето момичета. Почти всяка дама се чуди какво да направи, за да ѝ порасне по-бързо косата. Чували сме за всякакви помади и маски, които уж ускоряват растежа. До колко те помагат, не знаем, но се сещаме за няколко проблема, които всяко момиче с дълга коса, преживява. Кои са те?

 

Косата ти е навсякъде. Един ден без да почистиш пода и вече виждаш косата си навсякъде по килима, дивана и другите мебели. След като си вземеш душ, каналът в банята се запушва винаги. Дори цял ден да ходиш с вързана коса, вечерта вкъщи пак намираш свои косми.

 

Сушиш се вечно. Сешоарите не помагат – факт. През лятото е доста по-лесно, защото в големите жеги косата съхне бързо, а като е мокра дори те разхлажда. Зимата е истински ад, защото ти е студено, искаш да изсъхне по-бързо и сякаш косата ти винаги е влажна.

 

 

Ресането е истинска тренировка за ръце. Разделяш косата си на поне десет сектора, които бавно и внимателно разресваш. Гледаш да не се скубеш и да не накъсваш косата си, затова понякога използваш и спрей за разресване. Разбира се, това важи за момичетата с права коса. Къдрокоските пък изобщо не се решат, защото е трудно и буклите се развалят.

 

Всеки ден имаш отпечатък на китката си. Там винаги носиш ластик, поне един за резерва. Всеки месец си купуваш нови ластици и фиби, които постоянно изчезват или се развличат или късат. Затова винаги имаш един под ръка и един скрит някъде в чантата.

 

Изправянето ти отнема поне час. Имаш планове за вечерта, ще излизаш с приятели. Затова решаваш, че ще трябва да се погрижиш за външния си вид. Смяташ колко време ти е нужно, оказва се – поне три часа. Къпането и сушенето на косата са около час, а изправянето – още един. Останалото време е за гримиране и обличане.

 

Купуваш си шампоани и балсами в огромни опаковки. Не разбираш как хората могат да си купуват шампоан, балсам и маска в разфасовки от 200 или 250 мл. Ти изхабяваш това количество за по-малко от месец и постоянно си купуваш още продукти.

 

Най-големият ти враг е гланцът за устни. Слагаш новият си гланц, който ти стои перфектно и всичко е наред, докато не се появи лек ветрец. Това е кошмарът ти, защото косата ти винаги се залепва за устните и резултатът е ужасен.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Simona222
преди 8 години
0
0
!
Отговори
Няма нищо вярно. Косата ми е до кръста и се суши бързо, изправям я за 15 минути, a дори ми е гъста и шампоан се слага в умерено количество (както при късите коси)
kaRamella
преди 8 години
1
1
!
Отговори
1:1 grrrrrrrrrr
ivbo99
преди 8 години
1
2
!
Отговори
Ехх, разубедихте момичетата... не искат дълга коса вече.Сега осъзнавам колко много проблеми ми създава тая мойта коса, ше ходя да се подстрижа!
Страница 1 от 1