.

Защо кучетата се радват толкова много, когато стопанинът им се прибере у дома

Защо кучетата се радват толкова много, когато стопанинът им се прибере у дома
Снимка: Dreamstime

Кучетата направо умират от кеф, когато стопанинът им се прибере у дома. Кучешкото поведение е много интересно за изследване. Не бива обаче да се подминава факта, че кучетата произлизат от вълците и двата вида са се разделили преди около 15 000 години. Въпреки че е било толкова отдавна, и двата вида имат доста общи черти.

 

Как ни възприемат кучетата?

 

Четириногите лесно различават човека от друго куче, благодарение на познатата човешка миризма, която стимулира отговор в мозъка. Кучетата знаят, че сме различни от тях и в мозъка им има специално място за хората. И те наистина не обичат, но не само заради храната и подслона, който им даваме, а и заради самите нас.

 

 

Глутницата вълци е семейство в буквалния смисъл на думата – там има баща, чайка, деца и някои близки роднини, които не са напуснали глутницата. По същия начин и кучетата ни възприемат като част от тяхното семейство.

 

Според специалистите щастието, което едно куче чувства е сравнимо с това, което усещаме ние и начина, по който хората се чувстват помежду си и в компанията на тези, които обичат.

 

Когато едно куче види стопанина си, то се чувства така, както ние, когато видим близък приятел, роднина или половинката си.

 

Кучетата нямат възможност да изразят любовта си с думи, затова реакцията им е по-бурна. Тяхното съзнание не е пълно с абстрактни концепции, те реагират така, както се чувстват.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...