.

Как да освежиш есенния гардероб без много средства

Как да освежиш есенния гардероб без много средства
Снимка: freedigitalphotos.net

Остана съвсем малко време до започването на новата учебна година. Колкото и да не ни се иска, лятото свършва и е време да се замислиш за новите попълнения в гардероба си. Съвсем скоро може времето да се развали и изобщо да не е подходящо за къси панталонки и топове. Проблемът, както винаги, са парите. Не всеки тийнейджър може да поиска голяма сума на родителите си, за да освежи гардероба си с нови дрешки. Подбрали сме няколко съвета, които да са ти от полза при подредбата и подготовката на дрехите за есента.

 

Разбери с какво разполагаш. Време е да извадиш есенния гардероб и да го разпределиш. Със сигурност има стари неща, които са за боклука, има такива, които стават и други, които въобще не помниш, че имаш. Изхвърли всичко ненужно, което наистина не може да се носи. Дрехите, които са ти умалели, можеш да подариш на приятелка или да дадеш на нуждаещи се хора.

 

 

Старите ти дрехи, които вече не харесваш, имат нужда от освежаване. Трябват ти само свежи идеи и минимален бюджет. Старото ти кожено яке изобщо не е за боклука, макар да се е изтрило. Ако вече не ти харесва как изглежда, можеш да го занесеш за боядисване. Сама трудно ще се справиш, но има много места, на които да освежат цвета или изцяло да го променят. Цените са много достъпни, а резултатът ще ти хареса. Ако якето ти е в тъмен цвят, например синьо или черно, можеш само да освежиш боята. Но ако е бежово, бяло или сиво, можеш изцяло да го промениш, така че да издържи поне още един сезон.

 

Блузките също подлежат на промяна. Време е да впрегнеш творческия си ресурс и да измислиш какво да промениш на всяка дреха. Може да зашиеш допълнително копче, да си направиш малки прорези, да отрежеш подгъвите или да украсиш дрехата със спрей.

 

Дънките са най-лесни, защото каквото и да направиш с тях, никога не е грешка. Старите, скъсани дънки са много модерни. Ако те притеснява мястото, на което са скъсани, например – дупето, просто заший парче плат от вътрешната страна. Може да е нещо цветно и шарено. Добави капси, напръскай с брокат или боядисай в друг цвят. Искаш избелели дънки? Потопи ги за кратко в белина и ще имаш нови дънки с много по-свеж цвят. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...