.

10-те най-страшни места в света, които ще те уплашат до смърт [+ снимки]

10-те най-страшни места в света, които ще те уплашат до смърт [+ снимки]
Снимка: lonelyplanet.com

Има хора, които обичат страха и правят всичко възможно, за да изпитат това чувство – практикуват опасни спортове, гледат страшни филми или посещават страховити места. Ако и на теб ти е кеф да ти е напрегнато, то виж кои са 10-те най-страшни места в света, които привличат десетки хиляди туристи:

 

Островът на куклите, Мексико – това определено е едно от най-бруталните места в света. Мрачната история на острова започва от фермера дон Хулиан Сантана, който през далечната 1950 година намира трупа на удавено момиченце. Нейният дух започва да го преследва и за да се спаси, мъжът окачва кукла на едно дърво. Духът обаче бил упорит и фермерът не успял да се спаси само с една кукла, затова продължил да закачва по няколко всеки ден. До смъртта си през 2001 година той Сантана успял да събере над 1 500 кукли, които весят обесени на дърветата около дома му. Местните твърдят, че мъжът получил инфаркт, а според други е бил намерен удавен, досущ като малкото момиченце. В момента островът е собственост на братовчед на Сантана, който го е превърнал в успешна туристическа дестинация.

 

Дяволското игрище за голф в Долината на смъртта, САЩ – ако искаш да усетиш мириса на смърт, това е мястото. Дяволското игрище за голф е обширна област от засъхнала в странни остри форми солена тиня. Според едно поверие единственият, който може да хареса това място, е дяволът.

 

Вратата към Ада, Туркменистан – намира се близо до туркменистанското село Дарваза в пустинята Каракум. През 1971 година екип от изследователи пробива земята там, за да започне извличане на природен газ. Те случайно се натъкват на голяма пещера с 25 метра дълбочина и диаметър от около 70 метра, която се увеличава от постоянно излизащия природен газ. Именно газът дава идеята на местните да нарекат мястото “Врата към Ада“. Най-интересно да се види това място е нощно време, когато пламъците ярко контрастират на черния кратер. Там жегата е непоносима и човек не може да издържи повече от няколко минутки.

 

Чернобил, Украйна – аварията в ядрената централа е станала през 1986 година и носи пряката смърт на 31 души и нанася непряко поражения, които са толкова големи, че не могат да се измерят. Чернобил определено е място, на което човек не иска да попадне, въпреки че е въпрос на време радиацията да изчезне и да се превърне в често посещавана туристическа дестинация.

 

Фермата за тела в Ноксвил, Тенеси 



Това е площадката на едно от най-полезните за медицината и правото проучвания в университета в Тенеси, което изследва скоростта на разлагане на човешкото и животинското тяло. На площ от около 10 декара, оградена с масивна ограда и бодлива тел, има множество органи, телесни части и дори цели трупове, поставени в най-различни пози, за да се следи тяхното разлагане. Всяка година се даряват над 100 трупа.


Парижките катакомби – това всъщност са подземни кариера за добиване на различни материали, които са били използвани за складиране на костите на мъртъвците на Париж. Там най-страшното не са костите, черепите и усещането за смърт, колкото легендите за бродещи духове.

 

Аокигахара – гората на самоубийците, Япония – това е второто място в света по брой самоубийства след моста Голдън Гейт в Сан Франциско. Гората се намира в подножието на планината Фуджи и всяка година привлича десетки мъже и жени, които искат да се самоубият. Защо точно там? Никой не знае. В Аокигахара има табели, които би трябвало да попречат на потенциалните самоубийци. Също така ежегодно доброволци се включват в така наречения „годишен лов на тела“, в който се издирват труповете на хората, сложили край на живота си. Според легендата през 19 век семействата изоставяли своите възрастни роднини в гората, за да умрат. Другото страховито нещо там е неестествената тишина ...

 

Хотел „Стенли“, САЩ – книгата „Сиянието“ на Стивън Кинг е вдъхновена именно от този хотел, намиращ се в Истес Парк, Колорадо, САЩ. Посетителите му свидетелстват за сериозна паранормална активност – движат се предмети, случват се странни явления и т.н. Според една от легендите Фрийлан О. Стенли – човекът, построил хотела, все още го обитава.

 

Костницата в Седлец, Полша – по света има много места с костници и почти всички от тях са някакъв вид туристическа атракция. Но един от тях е доста по-страховит от останалите и това е малкият параклис близо до Кутна Хора, в който са скелетите на около 40 000 души. В повечето костници тленните останки са складирани и подредени на рафтове, но не и в костницата в Седлец, там те се ползват като украса на храма. Определено е шокиращо да видиш полилей от човешки кости и стени, украсени с черепи. Легендата разказва, че през далечната 1278 година игуменът на Седлец донесъл от Йерусалим нещо от гробницата на Иисус Христос. Оттогава множество католици от цяло Европа искали да бъдат погребани в гробището на църквата. Когато мястото в него свършило, персоналът на храма изкопал всички кости, които били превърнати в украса по нареждане на местните васали.

 

Хълмът на кръстовете, Литва – това е свято място за католическите поклонници, където те оставят кръстове и статуи на Иисус Христо или на Дева Мария. Предполага се, че традицията се е зародила след въстанието на поляци и литовци срещу Руската империя през 1831 година. За повече от век поклонници са донесли десетки хиляди кръстове, статуи, разпятия и други. Въпреки че мястото е свято, то е доста стряскащо заради много разпятия на едно място.

 

Виж 10-те най-страшни места в света в галерията ни:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...